Vai iespējams motivēt vakcinēties pret Covid-19

Lelde Veinberga 16.februāris 2021, 20:00
 
Pixabay
Nesen uzradusies jauna profesija - influencers - persona, kas spēj ietekmēt citus. Radīt uzticību konkrētai mērķauditorijai un veicināt iesaistīšanos. Parasti šo profesiju attiecināja uz interneta slavenībām, kas strādāja ar savu sociālo tīklu sekotājiem. Pandēmijas apstākļos "ietekmētāji" nepieciešami, lai mudinātu tautu vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Lai arī sākumā nebija īsti skaidrs, kas tautu motivētu vakcinēties - ministri, sabiedrības viedokļu līderi, leģendāras personības, vēstneši - neizskatās, ka šis paņēmiens ir nostrādājis.

Sākumā sabiedrība bakstīja valdību, lai viņi vakcinējās vieni no pirmajiem. Kad tas tika izdarīts pārmetumi bija citi - varēja taču vakcinēt sirmgalvjus, kuri mirst no Covid-19 pansionātos. Kā tad beigās ir pareizi?

Brīvais ceļš vakcinēties pirms pārējiem tagad gan ir nedaudz ierobežots - par katru amatpersonu spriedīs valdība.

Tagad vakcinēties piedāvāts, kā vienam no pirmajiem, komponistam Raimondam Paulam, kurš tam ir piekritis un aicina pieteikties arī citus.

Vai patiesi Covid-19 vakcīnas influencerus būs iespējams atrast? Tā vien šķiet, ka šis ir sabiedrības izglītošanas un informētības jautājums. Tāpat kā no gripas potes, kādam būs nepatīkamāki simptomi no Covid-19 vakcīnas, taču tie parasti ir 2%. Niecīgs skaitlis.

Protams, par savu veselību atbildam mēs katrs un vakcinēšanās nav obligāta. Un kas mums motivē - Raimonds Pauls vai tuvējā kaimiņa gatavība vakcinēties - atkarīga no mums pašiem, taču visa pamatā jābūt zināšanām nevis sazvērestības teorijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:55

Jaunākās diskusijas