VIDEO: Repatriants stāsta par pašizolāciju viesnīcā Jelgavā

Viktorija Gabrjuna 22.aprīlis 2020, 18:41
 
Andrejs Terentjevs/F64
Var gulēt līdz pusdienlaikam un pēc tam skatīties filmas – tā savu dienu raksturo kādas Jelgavas viesnīcas viesis, kurš atrodas pašizolācijā. Jelgavā, vismaz vēl pirms pāris dienām, šāds viesis, kas viesnīcā uzturējās pašizolācijas nolūkos, bija vienīgais, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

Viesnīcas saimnieks Aivars Zeltiņš ved rādīt, kā izskatās ieeja, kas atvēlēta pašizolācijas viesiem. Pie ieejas dežurē pašvaldības policijas darbiniece, kura seko līdzi pašizolētajam viesim.

Viesnīcas saimnieks norāda, ka vienīgais pašizolācijas viesis viesnīcas virtuvi neizmanto, pārtiku viņam atved tuvinieki.

Pašizolētajam cilvēkam policists mēra temperatūru un seko līdzi viesa gaitām. Ir izstrādāta virkne noteikumu, kas jāievēro cilvēkiem pašizolācijā viesnīcas pirmajā stāvā.

Vienīgais pašizolācijā esošais vīrietis vārdā Sergejs nesen atgriezies no trīs nedēļu ceļojuma pa Eiropu, bijis Nīderlandē, Beļģijā, Vācijā. Jelgavā mājās viņam esot bijis par šauru, tāpēc devies uz viesnīcu. Sergejs par piemēru raksturo savu dienu viesnīcā: “Gulēju līdz pusdienas laikam, pēc tam devos nedaudz pastaigāties tepat tuvumā, tagad atgriezos un skatos filmu. Varu iziet ārā uzpīpēt, nav problēmu."

Pašizolācijā esošajiem jāpavada divas nedēļas, ja līdz tam laikam nav nekādu saslimšanas simptomu, cilvēks tiek uzskatīts par veselu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:20

Jaunākās diskusijas