Smaga avārija uz Rīgas apvedceļa; aculiecinieki cenšas atdzīvināt šoferi

Viktorija Gabrjuna 22.aprīlis 2020, 15:08
 
Ilustratīvs attēls / Aivars Ķesteris/F64
Pirmdien agrā pēcpusdienā vairāki auto stūrētāji uz Rīgas apvedceļa kļuva par aculieciniekiem pamatīgai avārijai, pēc kuras viņi devās palīdzēt cietušajiem, līdz notikuma vietā ieradās operatīvie dienesti, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pirmdien ap pieciem pēcpusdienā uz Rīgas apvedceļa noticis smags negadījums, kas daudziem garāmbraucējiem paliks atmiņā vēl ilgi.

“Mašīna brauca un bez bremzēšanas iebrauca iekšā kokos. Apstājās mašīnas, kas aiz viņa bija. Čaļi jau divi bija noskrējuši lejā. Es agrāk glābšanas dienestā biju strādājis, arī skrēju, domāju pirmo palīdzību sniegt,” stāsta avārijas aculiecinieks Šandors Samarskis.

Šoferi lēmuši izsist auto logu un vīrieti no sadragāta auto izvilkt, jo tas sācis dūmot, bet atvērt motora pārsegu, lai atvienotu akumulatoru, nebija iespējams. “Un sākām viņam veikt sirds masāžu. Mēs uz maiņām tur ņēmāmies. “Ātrie” brauca baigi ilgi, pirmie atbrauca glābēji, tas notika kādas 25 minūtes pēc izsaukuma. Izskrēja ārā uzreiz ar mākslīgo plaušu, nomainīja mūs uz sirds masāžu,” stāsta Šandors.

Diemžēl neatkarīgi no līdzcilvēku pašaizliedzīgajiem centieniem īsi pēc tam atbraukušie mediķi konstatēja, ka vīrietis notikuma vietā miris. Šobrīd Valsts policijā ir ierosināts kriminālprocess un noris izmeklēšana, taču likumsargi min, ka šobrīd viss liecina, ka avārijas iemesls varētu būt kādas veselības problēmas.

“Viņam viennozīmīgi kļuva slikti pirms avārijas. Viņš nebremzējot brauca tā arī. Nezinu, insults vai kas. Kad izvilkām viņu ārā, viņš bija bez elpas, bet ar mākslīgo elpināšanu mēs viņu atdzīvinājām. Viņš bija dzīvs, viņam bija pulss, švaks, bet bija viņam bija elpošana. Nezinu, kas ar iekšējiem orgāniem, bet fakts, ka dzīvs viņš bija, jā. Žēl, mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos,” saka avārijas aculiecinieks Šandors Samarskis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas