"Jūs nopietni?" Uzņēmēji nepiekrīt Viņķeles teiktajam par ekonomisko situāciju

Rita Lazda 22.aprīlis 2020, 17:20
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Jau vairāk nekā mēnesi iedzīvotājiem Latvijā jārēķinās ar dažādiem ārkārtējās situācijas laikā ieviestiem ierobežojumiem. To rezultātā mainījusies ne vien cilvēku ikdienā, bet arī finansiālais stāvoklis. Tiesa, šodien iedzīvotājus pārsteidzis kāds veselības ministrs Ilzes Viņķeles komentārs par šo jautājumu.
"Saturīga diskusija par to, kādus indikatorus lietosim Covid19 epidēmijas ierobežojumu mazināšanai. Ekonomists Kārlis Vilerts precīzi norādīja,ka Latvijā noteiktie epidemioloģiskie ierobežojumi tiešā veidā ekonomikas saraušanos ietekmē maz. Lielāka ietekme ir pieprasījuma kritumam un ārējiem apstakļiem," trešdienas pēcpusdienā mikroblogošanas vietnē twitter norādīja veselības ministre Ilze Viņķele.

Viņa arī sarunā ar komentētājiem uzsver, ka "ekonomikas kritums pie Covid Latvijā būtu arī bez pieņemtiem ierobežojumiem, citu valstu slēgto robežu dēļ, kā arī patērētāju uzvedības izmaiņu dēļ."

Šādam ministres viedokliem nepiekrīt, piemēram, dīdžejs Mareks Dainis, kas plašāk pazīstams kā "Ex da Bass". "Jūs nopietni? Man ir aizdomas, ka viens no jums (vai arī abi) esat pamatīgi pārkarsuši pavasara saulītē.Visu cieņu, bet, manuprāt, šādi apgalvojumi no jūsu puses ir neadekvāti un virspusēji," radošās jomas pārstāvis norādījis ministrei.

Šādam I.Viņķeles teiktajam nepiekrīt arī festivāla "Positivus" rīkotājs Ģ.Majors. "Šādam apgalvojumam gan ir grūti piekrist!!! Es neesmu pret ierobežojumiem, bet visām iesaistītajām pusēm ir svarīgi saprast kādu cenu par to maksājam."

"Šādi runājot, Ilze Viņķele panāks to, ka līdz šim pasākumu norises ierobežojumus izprotošie rīkotāji un dalībnieki delikāti klusēja, saprotot, ka tas ir nepieciešamas sabiedrības drošībai, sāks norādīt uz viņas kļūdām. Un tādu nav maz. Varbūt ministre ir pārstrādājusies un viņai nepieciešams atpūsties? Doties kādā pāris mēnešu dīkstāvē bez jebkāda valsts materiālā atbalsta," runājot par ministres komentāru sociālajā tīklā facebook norāda producents J.Millers.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka koronavīrusa Covid-19 radītās krīzes dēļ daudzi darba devēji nav slēpuši faktu par "jostu savilkšanu". Vismaz 80% aptaujāto Baltijas valstu darba devēju Covid-19 ietekmē jau realizējuši dažāda veida izmaksu samazināšanas pasākumus, secināts cilvēkresursu un startēģiskās komunikācijas uzņēmuma "ERDA" veiktajā pētījumā.

Vismaz 80% aptaujāto Baltijas valstu darba devēju Covid-19 ietekmē jau realizējuši dažāda veida izmaksu samazināšanas pasākumus, secināts cilvēkresursu un startēģiskās komunikācijas uzņēmuma "ERDA" veiktajā pētījumā.

Arī "Luminor" bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš norāda, ka "koronvīrusa pandēmijas ietekme uz Latvijas ekonomiku būs liela. "Luminor" prognozē, ka Latvijas IKP šogad samazināsies par apmēram 10%, bet nākamgad pieaugs par 7%. Tikai 2022.gadā ekonomika pārsniegs pirmskrīzes augstāko punktu. Tātad ir runa par lielu krīzi, kas tomēr būs mazāka nekā 2008.-2009.gada krīze, atskaitot pašus pesimistiskākos pandēmijas scenārijus. Būs arī citas lielas atšķirības, tai skaitā darba tirgū, tātad arī uzņēmumu attiecībās ar darbiniekiem".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas