Lielā uzņēmumā Daugavpilī darbinieki pakļauti Covid-19 saslimšanas riskam

Viktorija Gabrjuna 22.aprīlis 2020, 11:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Daudzie Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas (DLRR) darbinieki ir pakļauti saslimšanas ar Covid-19 riskam, jo uzņēmumā netiek ievēroti drošības pasākumi, darba devējs nav parūpējies par darbinieku drošību, raidijumam "Bez Tabu" ziņo rūpnīcas darbinieka dzīvesbiedre.
Sieviete stāsta par drošības pasākumu iespējamo neievērošanu, beidzoties darbiniekiem daudzskaitlīgākajai maiņai pulksten 16.00, pēc kuras strādājošie cieši pulcējoties dušas telpās.

"Dušās mazgājas 150 cilvēku. Līdzās viens otram, vienlaicīgi. Pulksten 16.00 katru dienu. Vienlaicīgi ir kontaktā viens ar otru, līdz ar to var notikt koronavīrusa transmisija. Ja veikalā ievērojam divu metru distanci, tur [dušas telpās] skapīši ir krietni tuvāk viens no otra. Viņi [darbinieki] ģērbtuvēs stāv plecu pie pleca un dodas mazgāties. Tas nepatīk nedz viņam [vīram], nedz viņa kolēģiem," stāsta darbinieka sieva.

Sieviete uzsver, ka viņas vīrs, DLRR darbinieks, iepriekš esot izslimojis citu smagu slimību, tāpēc, raizējoties par savu veselību, esot lūdzis priekšniecībai ļaut strādāt citā maiņā, kurā stādā mazāk darbinieku. Viņa lūgums esot uzklausīts, tomēr satraucas arī par kolēģu drošību.

Kā stāsta uzklausītie darbinieki, uzņēmumā esot vairāki cehi ar atšķirīgu darbinieku skaitu, tāpēc, kā noprotams no strādājošo stāstītā, drošības pasākumu ievērošanas iespējas arī atšķiras no ceha uz cehu. Taujāti par drošības pasākumiem darba vidē, par to gan strādnieki stāsta vienu un to pašu: divu metru distance tiekot ievērota, tāpat esot pieejami dezinfekcijas līdzekļi.

“Bez Tabu” telefoniski sazinājās ar DLRR Personāla daļas pārstāvi, kura informēja: “Visās dušās ir dezinficējošie līdzekļi. Neviens nespiež spiesties citam virsū. Katram jāpadomā ar galvu. Tiek plānots, protams. Neiet vienā barā, iet grupās ik pēc kāda laika. Tas ir speciāli izplānots. Ir arī dezinficējošie līdzekļi, apkopējas tur visu mazgā, dezinficē. Viens otram klāt nespiežas, es domāju. Mēs to zinām.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:42

Jaunākās diskusijas