VIDEO: Iedzīvotāji veikalos izpirkuši aizsargmaskas; mediķi skaidro, vai vajag

Viktorija Gabrjuna 19.marts 2020, 15:12
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Kāda Latvijas iedzīvotāja veikalā pamanījusi, viņasprāt, nepieņemamu situāciju – kāpēc sejas aizsargmaskas tirgo ar vājprātīgu uzcenojumu. Šo situāciju skaidroja raidījums "Bez Tabu".

Līga arī iesūtījusi sociālajos tīklos publicētu fotogrāfiju, kurā redzams, ka veikalā ”cenuklubs.lv” 50 aizsargmasku iepakojums maksā nepilnus 50 eiro, turklāt vēl ar akciju.

Vēl pirms koronavīrusa pandēmijas 50 aizsargmaskas, piemēram, internetā, varēja nopirkt par divarpus eiro.

“Bez Tabu” ieradās pie viena no pieminētā ”cenuklubs.lv” veikaliem Rīgā un nolēma pārbaudīt, vai tirdzniecības iestādē vēl joprojām ir pieejama tik ekskluzīvā prece. Pārdevēju sniegtās atbildes ir pārsteidzošas. Neraugoties uz vairāk nekā 20 reižu lielo uzcenojumu, aizsargmaskas ir izpirktas. Turklāt - ne tikai šajā veikalā, bet arī citos ”cenuklubs.lv” veikalos. Līdz ar to vārds “aizsargmaska” nu ir vienādojams ar vārdu deficīts.

Internetā jau piedāvā dažnedažādas maskas. Piemēram, “Mantiņu Bāze Liepājā” sociālajā tīklā “Facebook” tirgos pēc pasūtījuma šūtas maskas, par vienu gabalu prasot pat piecus eiro. Turklāt pārstāvji pat neslēpj, ka izmanto pandēmijas stāvokli.

Tikmēr Stradiņa slimnīcas pārstāve uzsver, ka “cilvēki nav pārāk vērīgi ieklausījušies speciālistu ieteikumos. Šīs te maskas ikdienā nēsāt mums nav nepieciešams. Primāri maska ir jāuzliek cilvēkam, kas jau ir inficējies, lai pasargātu savus apkārtējos.”

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:52

Jaunākās diskusijas