Baiba Sipeniece-Gavare neuztraucas, kā tiks pie pārtikas pašizolācijas laikā

tautaruna.lv 19.marts 2020, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Atgriežoties no atvaļinājuma Austrijā, ārstu ieteikto 14 dienu pašizolēšanos periodu uzsākusi radio “StarFM” rīta raidījuma “Zoopasta” balss un vairāku televīzijas šovu vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares ģimene, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Spilgtās radio un televīzijas ētera personības ģimenē izprot terminu pašizolācija. Tuvāko divu nedēļu laikā ģimene nodosies dažādām galda spēlēm, centīsies apgūt kāršu spēli - zoli, kā arī veiks dārza darbus un iepriekš ilglaicīgi atliktos mājsaimniecības uzdevumus.

Runājot par pārtikas un pirmās nepieciešamības preču sagādi, Baiba neraizējas, norādot, ka ir vairāki varianti, kā šo situāciju atrisināt. “Šajā gadījumā, es domāju, paniku nevajag celt. Ņemsim vērā, ka mums taču tomēr ir arī radi un draugi, kā arī mehānismi, kā nodot pārtiku nesaskaroties. Es par to galīgi nesatraucos.”

Sipeniece-Gavare arī aicina nerīkot “raganu medības”.

"Es mazlietiņ uz savas ādas to arī izjutu, jo viens no vietējiem zinātniekiem mani teju vai pasludināja par masu slepkavu. Tas bija, manuprāt, pārspīlēts solis no šā cilvēka puses. Otrkārt, es aicinu katram pašam par sevi atbildēt un nenodarboties ar sabiedrības kritizēšanu un nosodīšanu.

Svarīgi arī medijiem tagad ir informēt, informēt, informēt [par koronavīrusu un “Covid-19”].

Es visiem iesaku būt iecietīgiem šajā laikā un arī atbildīgiem. Es varu atbildēt par sevi un savu ģimeni. Es šobrīd arī esmu savās mājās un par to arī atbildu," pauda TV personība.

Jau vēstīts, ka nesen plašu rezonansi mikroblogošanas vietnē Twitter izraisīja Sipenieces diskusija par koronavīrusa "Covid-19" nopietnību. Lai gan viņa sākotnēji ar ironiju izteikusies, ko darīs, lai nesaslimtu, pēc tam viņa informējusi, ka pēc atgriešanās Latvijā ievēros visiem pieejamos noteikumus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:40

Jaunākās diskusijas