Neuzķeries! Soctīklos izplatās nepatiesas baumas par koronavīrusu

Viktorija Gabrjuna 19.marts 2020, 10:28
 
imago images/Future Image/Scanpix/LETA
Sociālajos tīklos pēdējās dienās vērojama dažādu baumu izplatība vīrusa sakarā. Piemēram, par to, ka drīz pilnībā tikšot ierobežota cilvēku pārvietošanās, vēstīja TV3 Ziņas.
It kā atsaucoties uz ģimenes paziņām kādā no ministrijām, starp “WhatsApp” lietotājiem klejo informācija, ka valdība plāno slēgt veikalus un citas vietas, izņemot aptiekas. Cilvēki tiek mudināti pastiprināti iepirkties.

Kā apstiprināja tirdzniecības ķēdes “Maxima” pārstāvis, šīm viltus ziņām tiek pastiprināti sekots līdzi, piesaistot arī drošības dienestus.

“Ļoti rūpīgi skatāmies uz viltus ziņotājiem vai “troļļiem” sociālajos medijos. Gan Rietumeiropā ir iesaistītas vairākas tirdzniecības ķēdes, arī Baltijā pirms vairākiem gadiem ir bijuši gadījumi, kur ir pazīmes par komerciālu manipulāciju. Mēs viņus ļoti rūpīgi monitorējam un neļausim tādā veidā celt paniku un celt cenas. Mums ir bijušas diskusijas gan ar Aizsardzības ministriju, gan ar Iekšlietu ministriju, gan ar visiem atbildīgajiem dienestiem. Mēs skatīsimies, lai netiktu celta panika un netiktu celtas cenas,” apliecina “Maxima Latvija” valdes loceklis Jānis Vanags.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:14

Jaunākās diskusijas