VIDEO: Autovadītājs uz Dienvidu tilta pamana ko dīvainu; vai bīstami?

tautaruna.lv 29.novembris 2019, 12:08
 
Ekrānšāviņš no video
Kāds noraizējies autovadītājs, nīkstot sastrēgumā uz Dienvidu tilta, pamanījis aizdomīgu situāciju. Vairākās vietās atdalījušies tilta vanšu aizsargvāki, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Autovadītājs novēroto arī iemūžinājis un vēstulē raksta, ka trose tik būtiski izstiepusies, ka pat tās nosedzošais vāks ir labu gabalu tālāk no vietas, kur tam vajadzētu būt. Tāpat viņš norāda, ka šādas vietas un Dienvidu tilta esot vismaz sešas.

"Vāks acīmredzami ir domāts tam, lai nokrišņi un sāļi netiek iekšā un nebojā troses. Spriežot pēc šā vāka mehānisma konstrukcijas, troses stiepšanās attālumam konkrētajā vietā nebūtu jāpārsniedz dažus centimetrus. Šajā gadījumā izskatās, ka izstiepšanās attālums no trosēm ir sasniedzis pat 15 cm," pauž autovadītājs.

Dienvidu tilta uzturēšanas darbus veic uzņēmums SIA “Rīgas tilti” un tā izpilddirektors Pāvels Sidorovs bijis klāt arī tilta būvniecības brīdī. “Mēs kopā ar franču kompāniju veicām vanšu montāžu, plastmasas caurules temperatūras un saules iedarbības rezultātā var pārvietoties, par to mūs jau brīdināja,” skaidro “Rīgas tilti” izpilddirektors.

Vienpadsmit gadu laikā apvalki regulēti trīs reizes. Vāks paredzēts, lai aizsargātu troses ne tikai no laikapstākļiem un ārējās iedarbības, bet arī, piemēram, vandalisma. Tāpat izpilddirektors norāda, ka katrai trosei vēl atsevišķi ir savs aizsargapvalks. Lai gan “Rīgas tilti” situāciju novērsa uzreiz pēc informācijas saņemšanas, uztraukumam neesot pamata.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:02

Jaunākās diskusijas