FOTO: Soctīklos sašutumu rada situācija uz dzelzceļa sliedēm

Baiba Puriņa 25.oktobris 2019, 14:12
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kāda sieviete sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar ierakstu, kurā pauž sašutumu par drošības riskiem, ko rada preču vilcienu vagoni, kas aizšķērso gājēju pārejas uz dzelzceļa sliedēm.

Sieviete sociālajos tīklos dalījusies ar attēliem, kuros redzams, ka preču vilciena vagoni aizšķērso gājēju pāreju pār dzelzceļa sliedēm Cēsīs.

"Plkst. Ir 7:01, pēc brīža aties vilciens, ar kuru man jātiek uz Rīgu. Tikai atkal uz pārejas ir prečinieks! Sasodīts, Latvijas Dzelzceļ, tu vari mācīt stulbas dziesmiņas par drošību, cik uziet, stāstīt katrā reisā, ka dzelzceļu nedrīkst šķērsot neatļautā vietā un ka vilcienu uzreiz nevar apturēt, bet kas notiek realitātē?! Protams, visi, droši drebot, iet apkārt preču vilcienam pa sliedēm, jo tuvākās pārejas ir tik tālu, ka uz šo rīdzinieku nepaspēt!!!" sieviete pauž ierakstā.

Komentāros cilvēki min, ka šāda situācija nereti vērojama arī citās dzelzceļa stacijās.

Ekrānuzņēmums no Facebook

VAS "Latvijas dzelzceļš" sociālajā vietnē ir sniedzis atbildi: "Minētajā gadījumā kravas vilciena sastāvs bija aizšķērsojis gājēju pāreju, taču nebija aizšķērsota pārbrauktuve, ko iedzīvotājiem ir iespējams izmantot sliežu ceļu šķērsošanai. Latvijā vairākās dzelzceļa stacijās vēsturiski ir vairāki sliežu ceļi un to atzarojumi, kas tiek izmantoti ne tikai pasažieru vilcienu satiksmes organizēšanai, bet arī kravas vilcieniem. Kravas vilcieni ne tikai brauc cauri šīm stacijām, bet tajās tiek veikti arī manevru darbi vilcienu sastāviem, tostarp vagonu atkabināšana, kas ir laikietilpīgs process. Tāpēc arī atsevišķos gadījumos kravas vilcieni tiek apturēti stacijas teritorijā, reizēm aizšķērsojot gājēju pāreju, jo ņemot vērā šo sastāvu garumu un konkrētā sliežu ceļa posma garumu stacijas teritorijā, nav citu tehnisku iespēju. Vienlaikus LDz darbinieki iespēju robežās cenšas neaizšķērsot stacijas teritorijā esošo gājēju pāreju ilgāk par 10 minūtēm. Atvainojamies par iedzīvotājiem sagādātajām neērtībām, tomēr vienlaikus aicinām izturēties ar izpratni un ierasties uz vilcienu 10-15 minūtes pirms tā atiešanas."

Tomēr cilvēki norāda, ka bieži attālums starp pārejām pār dzelzceļa sliedēm ir pārāk liels, lai to veiktu minētajās 10 līdz 15 minūtēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:35

Jaunākās diskusijas