"Vai naudas dēļ esam gatavi pārdot visu?"; latviete sašutusi par redzēto suvenīru veikalā

tautaruna.lv 31.jūlijs 2019, 20:03
 
Inta Puriņa/F64 Photo Agency
Līgu nepatīkami pārsteidzis redzētais kādā suvenīru veikaliņā Vecrīgā, liekot jautāt, vai šādi suvenīri patiesi pieder pie Latvijas tēla veidošanas tūristu acīs.

"Suvenīru veikali domāti, protams, tūristiem, bet reizēm arī man patīk paskatīties, ko tad mēs ciemiņiem piedāvājam paņemt līdz no mūsu valsts.

Ieejot nesen atklātajā suvenīru veikalā "Sēta" (Šķūņu ielā 6) biju ļoti nepatīkami pārsteigta par iegādājamo preču klāstu, lai neteiktu, ka tas uzdzina riebumu un nepatiku pret visu šo veikalu. Starp kaķīšiem, zaķīšiem, magnētiem un citām satriecošām lietām gozējās krūzītes ar kaimiņvalsts Krievijas Federācijas prezidentu - Vladimiru Putinu!

Vai tiešām mūsu pašapziņa ir tik ļoti zema, ka mēs naudas dēļ esam gatavi pārdot visu? Vai veikala īpašnieka vēlme nopelnīt stāv augstāk par morāles principiem? Tik ļoti nožēlojama attieksme pret mums pašiem, vai tiešām mēs esam pelnījuši, ka tūristi redz, ka mēs kaut ko tādu pārdodam? Vai mums pašiem prezidentu trūkst, ko likt uz krūzītēm?!

Ekrānuzņēmums no Facebook

Saprotu, ka kontroles būtu, kas briesmīgs, jo tās ierobežotu mūsu brīvību, pārdot ko tik vēlamies, bet morāle un ētika, vai tās vairs nav īsti populāras mūsdienās?
Ļoti vēlētos, vairāk nekad neredzēt ko tādu mūsu suvenīru veikalos, protams, vienkāršākais tajos varu vairs neiet iekšā, jo neesmu mērķauditorija, bet, varbūt, to var kā mainīt...

Iespējams situāciju var uzlabot nomainot uzrakstu logā - Vispasaules suvenīru veikals, bet ne Tradicionālie Latvijas suvenīri," spriež Līga.

Jau iepriekš vietējie iedzīvotāji nepatiku pauduši pret atsevišķiem suvenīriem, kurus pārdot Latvijā, lai gan tie nav tradicionālās lietas, kas saistās ar Latviju. Piemēram, Vecrīgā bieži redzams, ka uz ielas tiek pārdotas koka lellītes "matrjoškas", kas patiesībā ir tradicionāla krievu rotaļlieta un parasti ir apgleznotas krievu kultūras motīvos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas