Rīgas mikrorajonā notver rūdītu kabatzagli

tautaruna.lv 31.jūlijs 2019, 20:31
 
Valsts policija
Vakar, 30. jūlijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 4. nodaļas policisti veica mērķtiecīgus pasākumus kabatzādzību atklāšanas jomā Rīgas Kurzemes rajonā.

Imantas mikrorajona autobusa pieturā likumsargi pamanīja jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušu 1972. gadā dzimušu sievieti, kura tikko kā bija izkāpusi no 36. maršruta autobusa un pie sevis mēģināja noslēpt, iespējams, svešu naudasmaku. Rodoties aizdomām par zādzību un veicot pārbaudi, policisti guva apstiprinājumu, ka maks pieder citai personai. Garnadze nekavējoties tika aizturēta un nogādāta policijas iecirknī.

Procesuālo darbību veikšanu pārņēma Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki, kuri noskaidroja, ka aizturētā sieviete ir apzagusi 88 gadus vecu kundzi. Sirmgalve bija braukusi ar 36. autobusu uz mājām un nebija pamanījusi, ka autobusā viņai no somiņas tiek izvilkts naudas maks.

Valsts policijas darbinieki sazinājās ar cietušo sievieti, pieņēma viņas iesniegumu par zādzību un atdeva viņai maku.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Jāpiemin, ka aizturētā sieviete jau iepriekš trīs reizes ir sodīta par kabatzādzībām.

Atgādinām, ka kabatzagļi visbiežāk noziegumus izdara vietās, kur uzturas daudz cilvēku - sabiedriskajā transportā, tā pieturvietās, Centrālajā stacijā, tuneļos un tirgū. Tāpēc šajās vietās iedzīvotājiem jābūt sevišķi vērīgiem. Maki, telefoni un citas vērtīgas mantas ir jāglabā iekškabatās, kā arī rokassomas un plecu somas jānēsā priekšpusē un pēc iespējas tās jāpietur. Tāpat nevajadzētu vērtīgas mantas glabāt mugursomā, no kuras garnadži tās var nemanāmi izvilkt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas