Pēc 6 gadiem Ingmārs Čaklais izstāsta patiesību par savu mīklaino pazušanu

tautaruna.lv 31.jūlijs 2019, 11:33
 
Romāns Kokšarovs/F64
Bijušais politiķis, dzejnieka Māra Čaklā dēls Ingmārs Čaklais 2013.gadā pēkšņi aizbrauca no Latvijas. Vairāk par savu dzīvi viņš stāsta Gitas Vīksnes materiālā "Anglijā piepilda sapni par teātri" izdevumā "Privātā Dzīve".
Pēdējās ziņas par Čaklo Latvijā bija 2013.gadā, kad tika vēstīts par viņa mīklaino pazušanu. Mediji rakstīja, ka viņš vairs neieradās uz Saeimas sēdēm, telefons klusēja, visi bija neziņā. Aizaugušais mauriņš pie Čaklo mājas liecināja, ka viņš devies prom ar visu ģimeni.

Kā tagad atklāj Ingmārs, viņš jau sešus gadus ar ģimeni dzīvo Anglijā. Par aizbraukšanas iemesliem Čaklais runā izvairīgi, tiesa gan, paskaidrojot, ka tolaik izplatītās baumas par finansiālajām problēmām gan neesot bijušas patiesas.

"Tas, ka esam tieši Anglijā, zināmā mērā ir sagadīšanās. Kad nonācām pie domas, ka brauksim prom, nešķita tik būtiski, kur tieši doties. Svarīgāk bija, lai mūsu četri bērni jaunajā vietā varētu iedzīvoties pēc iespējas vieglāk. (..) Man bija svarīgi izvēlēties stabilu zemi, un Lielbritānija tieši tāda šķita," skaidroja Čaklais.

Viņš neslēpj, ka pirmos četrus gadus veltīja dzīves sakārtošanai svešā zemē. Visa ģimene ļoti labi ir apguvusi angļu valodu. Čaklais arī neslēpj, ka ar savām 4 augstākajām izglītībām viņam izdodas nopelnīt naudu, lai viņa ģimene dzīvotu ļoti labi. Tāpat viņš vada Latviešu kultūras centru Birmingemā un Mazo Birmingemas teātri.

Lai gan Čaklais Latvijā viesojas vismaz 4 reizes gadā, atgriezties uz dzīvi šeit ģimene neplāno.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas