Iespējams, zinātnieki atklājuši Bermuda trijstūra noslēpumu

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 2.augusts 2018, 18:30
 
AFP/Scanpix
Noslēpums, kas turējis zinātniekus neziņā, iespējams, ir atklāts. Kāds minerālu pētnieks uzskata, ka zina, kādēļ bēdīgi slavenajā Bermudu trijstūrī kuģi zaudē sakarus un pazūd, vēsta portāls "Mirror".

Bermudu trijstūris ir reģions Atlantijas okeāna rietumos, netālu no Bermudas, kur mīklainos apstākļos ir pazuduši vairāki lidaparāti un kuģi. Daži izteikuši minējumus, ka šajā teritorijā ir slēpjas virpuļviesulis, citi, ka vainojami citplanētieši.

Tas ir spēcīgākais magnētiskais materiāls uz mūsu planētas

Taču viens zinātnieks uzskata, ka atbilde uz Bermudu trijstūra noslēpumu jāmeklē iežos. Minerālu pētnieks Niks Hatčings dokumentālajā filmā "Bermuda trijstūra noslēpumi" (" Secrets of the Bermuda Triangle") norāda, ka Bermuda praktiski ir okeānā izveidojies kalns - zem ūdens ir sens vulkāns.

"30 miljonu gadu tālā pagātnē vulkāns sniedzās virs ūdens. Tagad tas ir izzudis. Mums ir daži iežu paraugi no vulkāna, kuros ir magnēts. Tas ir spēcīgākais magnētiskais materiāls uz mūsu planētas," skaidro pētnieks, kurš nodemonstrē, kā kompasa adatā sāk nepārtraukti griezties, zem kompasa paliekot šo iezi. Pētnieks norāda, ka šādas parādības pamatīgi radījušas problēmas senajiem kuģotājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas