22 brāļi un māsas; ASV reproduktīvās veselības centra ārsts, pacientēm nezinot, izmantojis savu sēklu

Portāls nra.lv 24.februāris, 18:25
 
Pixabay
Kāda sieviete Konektikutā un viņas māte iesūdzējusi tiesā reproduktīvās veselības ārstu ASV pilsētiņā Ņūheivenā par to, ka tas astoņdesmitajos gados apaugļošanas laikā esot izmantojis pats savu sēklu.

Dženīna Pīrsone uzauga kā vienīgais bērns, zinot, ka viņas vecāki ir vērsušies pie auglības ārsta, taču viņa domāja, ka tika izmantots viņas tēva ģenētiskais materiāls. Kad Pīrsone sāka interesēties par savām saknēm, viņa 2022. gadā nolēma veikt uzņēmuma "23andme” DNS testu, nezinot, ka tas ietekmēs visu viņas atlikušo dzīvi.

"Es noklikšķināju uz cilnes "radinieki”, un tur parādījās 22 pusbrāļi un pusmāsas," sacīja Pīrsone. Viņa teica, ka viņas vecākajam brālim ir 50, bet jaunākajam - 35 gadi. "Mana māte nekad nepiekrita bērnam no viņas ārsta," piebilst cietusī.

Kvinipiacas universitātes Biznesa un medicīnas skolas profesore Angela Matija šādus gadījumus dēvē par “briesmīgiem” un “neētiskiem”. Vienlaikus viņa arī apgalvo, ka ne federālā, ne štata līmenī nav likumu pret šādām darbībām.

Pīrsone sacīja, ka šīs krāpšanas sekas ir bijušas ļoti traumatiskas. Viņa arī nesen uzzināja, ka viens no viņas pusbrāļiem vidusskolas laikā neapzināti satikās ar kādu no pusmāsām un viņiem bija intīmas attiecības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:29

Jaunākās diskusijas