"Krāpnieku mednieks" Elviss Strazdiņš: Nesen pats "policists" personīgi atbrauca pēc bankas kartes, lai noņemtu no konta naudu

tautaruna.lv 24.februāris, 8:30
 
pixabay.com
Ceturtdien medijus un soctīklus pāršalca ziņa, ka kādai kuldīdzniecei izkrāpti 160 tūkstoši eiro. Tehnoloģiju eksperts un krāpnieku mednieks Elviss Strazdiņš skaidro kāpēc tā notiek.

Elviss Strazdiņš savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā raksta: "Visi droši vien jau ir izlasījuši rakstu par kuldīdznieci, no kuras privātā un darba konta izkrāpa 160 tūkstošu eiro. Jā, tā notiek. Ar mani katru dienu sazinās apkrāptie. Viena daļa no viņiem ir uzķērusies arī uz šiem "policistiem". Nesenā gadījumā pats "policists" personīgi atbrauca pēc bankas kartes, lai noņemtu no konta naudu, kuru kundzei vajadzēja atdot "policijai".

Galvenais ir tas, ka liela daļa šo cilvēku vienmēr ir teikuši to pašu, ko cilvēki šobrīd Twitterī - cik stulbam ir jābūt, lai uzķertos uz tām blēņām? Nemaz nav jābūt tik stulbam.

Es komunicēju ar sev līdzīgiem cilvēkiem no citām valstīm ("krāpnieku medniekiem"), kā arī regulāri apgūstu jaunas zināšanas drošības jomā, lasot grāmatas, ejot drošības kursus un kārtojot drošības sertifikātus. Galvenā atziņa - katra cilvēka domāšanā ir caurumi. Arī tavējā. Šos caurumus pastiprina cilvēka emocionālais stāvoklis, piemēram, agrs rīts, kad cilvēks vēl nav pamodies, depresija, aizņemtība, panika, slikta veselība u.c. Daudzi, kuri ir nosodījuši šādus krāpšanas upurus, kad paši iekrīt krāpnieku slazdos, kaunas par to runāt, jo viņi taču vienmēr ir bijuši bravūrīgi, neuzlaužami, visgudrākie pasaulē. Nereti (ārzemēs) ir gadījumi, kad šie cilvēki pat padara sev galu. Nenosodiet citus! Palīdziet viņiem, pamāciet, atbalstiet! Gan jums pašiem būs vieglāk par to runāt, kad/ja jūs apkrāps, gan arī cilvēkam atvieglosiet dzīvi. Un esiet uzmanīgi!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas