Kārtējais absurds Krievijā: arestē meiteni, kurai uz auskariem ir varavīksne

tautaruna.lv 24.februāris, 13:22
 
depositphotos.com
Ņižņijnovgorodas tiesa noraidījusi Anastasijas Jeršovas sūdzību, kura februāra sākumā tika arestēta uz piecām dienām par varavīksnes krāsās krāsotu varžu formas auskaru nēsāšanu.

Ņižņijnovgorodas iedzīvotājai Anastasijai Jeršovai 1. februārī tika piemērots arests par varavīksnes krāsu auskaru nēsāšanu.

Mediji ziņo, ka 29. janvārī pie meitenes piegājuši divi nepazīstami vīrieši. Ierakstot notiekošo video, viņi pieprasīja, lai viņa un viņas draugs nekavējoties noņem no sevis “ekstrēmistu simbolus”. Video tika publicēts sociālajos tīklos, un video varone tika izsaukta uz nopratināšanu. Pret meiteni tika sastādīts protokols, pēc kura viņa piecas dienas uzturējās kamerā.

Anastasija tika atzīta par vainīgu "ekstrēmistiskās LGBT kustības simbolu publiskā demonstrēšanā" (Krievijas Federācijā viss, kas saistīts ar LGBT kopienu, tiek atzīts par ekstrēmistisku un ir aizliegts).

Viņas advokāts norādīja, ka auskari nesatur simboliku - tajos attēlota vienkārša septiņu krāsu varavīksne. Šajā sakarā aizstāvība iesniedza apelāciju. Advokāts arī sacīja, ka viņa kliente nav dižojusies ar auskariem, jo ​​tie bija viņas personīgā lieta. Tomēr tiesa sūdzību noraidīja.

Pēc tikšanās advokāts sacīja, ka iesniegs apelāciju Krievijas Federācijas Konstitucionālajā tiesā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas