Ļaudis apspriež, ko saskatījuši jaunajā latviešu filmā "Pansija pilī"

tautaruna.lv 24.februāris, 5:00
 
Dmitrijs Suļžics/MN
TV sākts izrādīt jauno daudzsēriju filmu "Pansija pilī", kas uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Anšlava Eglīša grāmatas motīviem.

Mikroblogošanas vietnē "X" pēc pirmās sērijas noskatīšanās ļaudis dalās savos iespaidos: "Pāragri spriest par "Pansija pilī" kopumā, jo redzēta tikai pirmā no astoņām sērijām, bet, sasodīts, cik tā pirmā pēcgarša ir laba. Humors, tēli, organiskā aktierspēle, kostīmi un grims, operatoru darbs - viss tik smalki nostrādāts, ka jūti svinīgu saviļņojumu skatīšanās laikā."

Zinātāji, kuri redzējuši vairāk nekā vienu sēriju, raksta: "Noskatījos pirmās piecas “Pansijas pilī” sērijas un jāsaka, ka pirmā vēl tikai iešūpojās, jo tālāk, jo labāk :) un tā leknā vasara ir gandrīz dziedinoša pieredze!"

"Jā. Es kino jutos kā tādos latvieša svētkos. Aktieri, tēli (Arnītis ), vide, daba, atmosfēra, VIEGLUMS, kas tik reti sastopams latviešu darbos, tīra latviešu valoda. Mazs baudījums!"

"Redzēju 4 sērijas. Pirmajā sērijā drusku "jāpierod" pie vides, tēliem, bet katra nākamā sērija arvien labāka. Riktīgu smieklu parāva. Lieliski aktieri. Tā Padures muiža varbūt tagad par daudz nolaista, nekā bij stāsta laikā, jo tikai daži gadi bij pagājuši, kopš barons tur mita."

"Es jau 4 sērijas redzēju, vienkārši šedevrs, paldies filmas veidotājiem!"

Izskan arī pa kritiskai notij: "Tā nav latviska filma. Pirmsgarša bija tāda- filmētāji nesaprot, ka pļava nav tas pats, kas aizaugusi pļava, kur jau saauguši bērzi, arī meža ainava neatbilst tam laikam. Visa tā kandžas dzerstīšanās ir pārspīlēta. Mūzika varbūt der Latglalei, nevis Vidzemei."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:10

Jaunākās diskusijas