Nikna diskusija "X": vai reliģiskas organizācijas reklāmai drīkst izmantot bērnus?

tautaruna.lv 24.februāris, 12:15
 
pixabay.com
Asa diskusija par bērnu izmantošanu cilvēku piesaistīšanai reliģiskām organizācijām izraisījusies mikroblogošanas vietnē "X". Vieni saka, ka tas nav pieļaujams, citi, ka bērni no brīvas gribas sludina ielās un tas ir normāli.

Diskusiju aizsācis Cardinalis Ravus: "Tad vēlreiz. Vai ir kāda LATVIJAS organizācija, kas uzrauga sektas, lai tajās netiktu izmantoti bērni? Piemēram šeit redzam Ķekavas Vasarsvētku draudzes darbu, bērnam liek uz ielas sludināt pātarus, lai savā sektā piesaistītu jaunus kadrus."

Oponenti raksta: "Normāli. Nu kā tu to iedomājies, ka vecākiem neļaus audzināt bērnus savā reliģijā?"

Autors iebilst: "Viens ir audzināt savā reliģijā, kas cits ir izmantot bērnus, lai savāktu savai organizācijai jaunus biedrus. Šis, manuprāt, nav normāli, ka liek bērnam iet uz ielas, lai sludinātu Jēzu. Pajautā ko par sektām un to saistību ar jauniešiem domā Edijs Klaišis."

Komentētāji uzskata arī, ka: "Reģistrētas draudzes grūti nosaukt par sektām. Pieturas pie saviem kanoniem un dievkalpojumu vai citu pasākumu rīkošanā vienkārši jāievēro saskaņošanas kārtības u.tml. Bērni drīkst piedalīties reliģiskās darbībās, svētdienās baznīcās mēdz dziedāt koros un visādi citādi darboties."

"Ikvienam bērnam ir tiesības uz reliģiskās pārliecības brīvību. Nav pamata domāt, ka konkrētais bērns būtu piespiests uzstāties un izteikties savai reliģiskajai pārliecībai neatbilstoši. Nav arī saprotams, kopš kura laika Latvijā kristietība skaitās sekta."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas