VIDEO: Japānā apdraudēta vairāk nekā 1000 gadus sena tradīcija - "Kailo vīriešu festivāls"

tautaruna.lv 24.februāris, 14:00
 
depositphotos.com
Ik gadu Japānā notiek neparasts festivāls - "Kailo vīriešu festivāls". Tam jau ir vairāk nekā 1000 gadus ilgas saknes. Tomēr šobrīd festivāla norise ir apdraudēta un tā organizatori ziņo, ka šogad šis pasākums notika pēdējo reizi, vēstīts medijā "UPI".

Festivālā, kura nosakums ir "Somin-sai", piedalās tikai vīrieši.

Vīrieši ir tērpti vien baltos gurnu apsējos.

Simtiem puspliku vīriešu piedalās festivālā - sacensībās, lai kopīgā rituālā piesaistītu veiksmi.

Festivāls, kas aizsākās pirms vairāk nekā 1000 gadiem, tiek rīkots katru gadu Mēness jaunā gada septītajā dienā Kokusekiji templī. Tā mērķis ir piesaistīt labklājību un auglību, labu veselību. Tā dalībnieki īpašos rituālos cīnās par uzvarētāja godu, cenšoties iegūt īpašo talismanu, kas atnesīs uzvarētājam visu kāroto.

Lai arī festivālam ir senas saknes, šobrīd tā pastāvēšana ir apdraudēta. Pasākuma organizatori ziņo, ka ik gadu festivālā piedalās arvien mazāk vīriešu. Jaunāka gadagājuma vīrieši ir kūtri un nepiedalās šajā pasākuma, taču vecākiem vīriešiem arvien grūtāk ir izpildīt visus rituālus.

Tempļa galvenais priesteris paziņoja, ka šī gada festivāls, kas notika pagājušajā sestdienā, bija pēdējais. "Šis lēmums ir saistīts ar festivālā iesaistīto personu novecošanos un pēcteču trūkumu," priesteris rakstīja tempļa vietnē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

24.februāris

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas