Daudzbērnu tēvs no Latvijas Īrijā bijis spiest zagt drēbes; vīrietis stājas tiesas priekšā

tautaruna.lv 20.februāris 2019, 21:10
 
Pixabay
Četru bērnu tēvs no Latvijas stājies Īrijas tiesas priekšā par mēģinājumu lielveikalā nozagt gandrīz 300 eiro vērtu apģērbu, ziņo atsaucoties uz Herald.ie vēsta Baltic-Ireland.ie.

Tiesā četrdesmit gadus vecais vīrietis apgalvoja, ka zagt mēģinājis tāpēc, ka finansiāli spiedīgu apstākļu dēļ apģērbu nevarēja atļauties nopirkt.

Incidents noticis pagājušā gada 26. oktobrī "Liffey Valley" tirdzniecības centrā. Veikala “Marks & Spencer” apsardze aizturēja vīrieti, kurš somā bija salicis apģērbu 286 € vērtībā un mēģināja atstāt veikalu, par to nesamaksājot. Tika izsaukta Garda un vīrietis tika arestēts un aizvests uz iecirkni, kur viņam tika izvirzīta apsūdzība.

Četru bērnu tēvam nav iepriekšēju sodāmību un visas preces tika atgrieztas veikalam neskartas.

Apsūdzētā advokāts informēja, ka apsūdzētais ir no Latvijas un pēdējos trīs gadus dzīvo Īrijā kopā ar savu partneri. Aizstāvis piebilda, ka viņa klients nestrādā un saņem pabalstu 190€ nedēļā, tāpēc nevarēja atļauties iegādāties apģērbu saviem bērniem.

Sākotnēji tiesa noteica, ka ģimenes galvai jāveic ziedojums 100 € apmērā labdarības organizācijai Society of St Vincent De Paul un tad viņš varēs izvairīties no soda naudas piespriešanas un notiesāšanas. Tiesnese norādīja, ka šajā gadījumā saskaņā ar Probācijas likumu vīrietis tiktu atbrīvots no apsūdzības un viņam netiktu reģistrēta sodāmība. Taču ziedojums netika veikts, tāpēc vēlāk tiesa apsūdzētajam piesprieda naudas sodu 150 € apmērā.

Avots: Baltic-Irealand.ie

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas