Rīdzinieki baiļojas, ka jaunieši iesaistījušies bīstamā spēlēs

tautaruna.lv 20.februāris 2019, 7:00
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Sociālo tīklu lietotāja Alla "Facebook" grupā "Vecmilgravis" brīdina citus par aizdomīgām jauniešu aktivitātēm rajonā. Iedzīvotāju satrauc varbūtība, ka bērni aizraujas ar bīstamām spēlītēm, kurās apdraud savu dzīvību.

Sestdienas ierakstā Alla apgalvo, ka vadījusi automašīnu un pie kāda krustojuma pamanījusi grupiņu jauniešus, kuri gaidīja atļaujošo signālu, lai šķērsotu ielu, taču kāda meitene, neskatoties uz automašīnu plūsmu, sākusi lēnā garā šķērsot ielu pie sarkanā luksofora signāla. Alla pamanījusi jaunieti un spējusi apturēt automašīnu.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Kad sieviete pajautāja vai meitenei "ar galvu viss kārtībā", jaunieti vien pasmīnējusi un teikusi, ka "jā". Notikušais satraucis sievieti un licis domāt, vai tā nav kārtējā spēle, kurā jaunieši pilda uzdevumus, kas apdraud viņu dzīvību. Tāpat autovadītāja lūdz vecākus runāt ar bērniem par drošību uz ceļa.

Jau iepriekš vēstīts, ka īpaši Krievijas sociālajos tīklos bēdīgi populāra kļuva spēle "Zilais valis", kuras spēlētāji veica bīstamus uzdevumus, kuri pat beidzās ar jauniešu nāvi.

Spēlē iesaistījās pārsvarā bērni pusaudži no deviņu līdz piecpadsmit gadu vecumam. Visa spēle orientēta uz sevis kropļošanu un iznīcināšanu. Spēlei ir 50 līmeņi, pēdējais no tiem pieprasa veikt pašnāvību. Pirmajās dienās bērni graiza rokas un, lai pierādītu uzdevuma izpildi, izliek šīs bildes internetā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas