Jaunam vīrietim no Bauskas nākas sadzīvot ar ļaunu slimību; viņš zaudē redzi

tautaruna.lv 22.novembris 2018, 18:20
 
F64
Portālā "ziedot.lv" publicēts lūgums plaīdzēt Ivanam no Bauskas, kas cīnās ar vēzi.

Ivanam no Bauskas ir 32 gadi, viņš ir vienīgais dēls saviem vecākiem. Ivans strādā kopš 15 gadu vecuma. Viņš strādājis dažādus darbus - gan celtniecībā, gan pēdējos gadus kā noliktavas strādnieks kāda lielveikala noliktavā.

Viņš turpina darbu arī šobrīd, kad uzliesmojis ļaundabīgs audzējs, ar kuru viņš sadzīvo jau 7 gadus.

Ivanam pirms 7 gadiem parādījās redzes problēmas. Pēc ārsta apmeklējuma tika konstatēts ļaundabīgs audzējs - acs melanoma. Tik nozīmēta operācija klīnikā Tallinā. Pērn redzi slimajā acī viņš zaudēja pavisam. Šobrīd ārstu konsīlijs nozīmējis ārstēšanu ar medikamentu Keytruda, ko valsts neapmaksā acs melanoma pacientiem. Ik pēc 3 nedēļām zāļu iegādei nepieciešami 5187.40 eiro, gadā kopumā 93 373.20 eiro. Ivans vērsies ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā ar lūgumu individuālai kompensācijai 14 228 eiro apmērā, taču atbilde gaidāma decembra vidū, un tā tikai nedaudz samazinās ikmēneša zāļu iegādes izmaksas.

Kopš bērnības Ivans ir daudz un smagi slimojis gan ar astmu, gan alerģiju. Mamma saka, ka dēls ir bijis ļoti pacietīgs un nekad nav sūdzējies, ka ir grūti vai slikti. Arī šobrīd Ivans nesūdzas, bet cenšas ar slimību sadzīvot un lūdz līdzcilvēku palīdzību zāļu iegādei, lai slimību apturētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas