Māmiņa neizpratnē, kā Cēsu pusē izrīkojies autobusa šoferis

tautaruna.lv 22.novembris 2018, 7:13
 
Ekrānšāviņš no video
Lai gan pēdējā gada laikā mediji ne reizi vien ziņojuši par gadījumiem, kad līdzcilvēkus nepatīkami pārsteigusi sabiedriskā transporta šoferu rīcību, kāda māmiņa raidījumam "Bez Tabu" pastāstījusi, cik nepatīkamā situācijā nonākusi viņas 11 gadus vecā meita.

11 gadus veca meitene ap pulksten 18.00 vakarā, kā ierasts, pēc treniņa devās mājup no Cēsu autoostas uz Liepas ciemu, iekāpjot AS ”CATA” autobusā. Bērns iegādājies biļeti līdz Liepai, tomēr nokavējusi izkāpšanu ierastajā pieturā. Meitenes mamma Ieva stāsta, ka bērns uzrunājis autobusa šoferi, atvase informējusi transportlīdzekļa vadītāju, ka aizbraukusi par tālu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

”Viņa, protams, satraucās par to, ka aizbraukusi par tālu, un jautāja šoferim, lai viņu laiž ārā. Bērns bija sabijies citā vietā. Šoferis aizveda meiteni uz priekšu, trīs, četrus kilometrus tālāk, izlaida nākamajā autobusa pieturā. Ārā bija tumšs, lija lietus. Šoferis izlaida meitu un aizbrauca,” stāsta vienpadsmitgadnieces mamma Ieva.

Ieva ir neizpratnē par šādu šofera rīcību, jo pietura, kurā izlaida meitu, ir dažu kilometru attālumā no meitenei pazīstamā Liepas ciema, tai apkārt nav nekā - vieni vienīgi lauki un meži, vien dažas privātmājas lielā attālumā. Šī apkaime, turklāt tumsā, meitai ir nezināma.

”Vienkārši izlaida un nepajautāja, vai viņai kāds atbrauks pakaļ. Vai viņai ir telefons, kas notiks ar bērnu tālāk. Tāda vienaldzīga attieksme. Vienreiz jau notika nelaime ar mazo Ivanu Liepājas pusē. Tomēr šādi atgadījumi atkārtojas vēl un vēl. Tas, manuprāt, nav pieņemami. Kam vēl jānotiek, lai mēs beidzot to saprastu? Tā ir bezatbildība!," sarunā uzsver meitenes mamma.

Par laimi šoreiz mazās dāmas telefons bijis uzlādēts, un viņa sazinājusies ar mammu, kas steigusies meitenītei pakaļ.

AS ”CATA” Pārvadājumu daļas priekšnieks Nikolajs Slotins komentējot situāciju norāda, ka bērns jāizsēdina drošā vietā, tomēr uzsver, ka konkrētā pieturvieta, kas atrodas ceļa malā un tumsā, bija paredzēta pasažieru izlaišanai.

”CATA” pārstāvis Slotins informē, ka šoferim pieprasīts sniegt paskaidrojumu, kurā viņš esot apliecinājis, ka patiesi nav interesējies, vai meitenei ir telefons un vai būs kāds, kurš sagaida un nogādā mājās.

Tāpat pārvadātājkompānijā piekrīt, ka būtu lieti noderējusi labāka komunikācija ar bērnu, kaut vai pārliecinoties, vai meitenei ir mobilais tālrunis, ar kuru turpat autobusā, nevis tumsā ceļa malā varētu sazvanīt vecākus un sarunāt, kā bērnam nonākt drošībā.

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas