Pāris no Latvijas dara visu, lai viņu sešgadīgā meita sāktu staigāt

tautaruna.lv 30.oktobris 2018, 17:20
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts lūgums palīdzēt kādai sešus gadus vecai meitenītei.
Šobrīd Karlas galvenais uzdevums ir iemācīties staigāt bez pieaugušo palīdzības. Tam ir nepieciešama intensīva rehabilitācija.

Karla piedzima ar smagu smadzeņu bojājumu un sākotnējās ārstu prognozes bija ļoti pesimistiskas. Neskatoties uz to, Karla ir pierādījusi, ka spēj daudz vairāk. Šo gadu laikā Karla ir iemācījusies redzēt, dzirdēt, pārvietoties un veikt citas lietas, kuru iespējamība no speciālistu puses tika apšaubīta.

Pirmo dzīves gadu laikā ģimene saņēma intensīvu terapiju ārzemēs, pēc meitas piedzimšanas abi vecāki paši ir izglītojušies neiroloģijas zinātnēs, tādā veidā meklējot labākos un efektīvākos risinājums Karlas veselības stāvokļa uzlabošanai.

Karlas vecāki aktīvi seko līdzi rehabilitācijas iespējām pasaulē un aktīvi strādā arī mājas apstākļos. Tas palīdz noturēt rehabilitācijas centros saņemto efektu un veidot bāzi nākamajam solim motoro spēju attīstībā. Karlas ikdiena paiet iesaistoties dažādos uz attīstību un veselības uzlabošanu vērstām aktivitātēm, apmācību, fizioterapiju, masāžām u.c. aktivitātēm.

Šobrīd Karlas galvenais uzdevums ir iemācīties staigāt bez pieaugušo palīdzības. Tam ir nepieciešama intensīva rehabilitācija. Ģimene ir ļoti priecīga zinot, ka tagad arī pie mums Latvijā ir iespēja saņemt labāko Eiropas klīniku servisa kvalitāti, ko piedāvā rehabilitācijas centrs Poga. Tas ir daudz izdevīgāk un ērtāk nekā braucot un dzīvojot ārzemēs, kur papildus medicīniskajiem izdevumiem, jāsedz arī uzturēšanās izdevumus.

Tā kā bez šiem izdevumiem meitenes ģimene lielus līdzekļus iegulda ikdienas terapijā, kā arī krāj līdzekļus paredzamajai operācijai, ir nepieciešami papildus līdzekļi, lai pēcoperācijas periodā sekotu kvalitatīva aprūpes fāze, citādi veiktajai manipulācijai nebūs efekta.

Karla ir ļoti gudra meitene, viņas mīļākā nodarbe ir grāmatu lasīšana gan latviešu, gan krievu valodās. Karla spēj atrast kopīgu valodu ar jebkuru pateicoties savam neizsīkstošajam optimismam un vienmēr pozitīvajam noskaņojumam.

Karlai rekomendēts 19 dienu intensīvs rehabilitācijas kurss, kurā plānotas 19 "Therasuit 2" nodarbības, 8 ergoterapijas nodarbības un 1 neirologa konsultācija. Viena rehabilitācijas kursa izmaksas ir 1335 eiro.

2019.gadā Karlai plānoti 2 intensīvi rehabilitācijas kursi centrā Poga. Kopumā rehabilitācijas kursu apmaksai no ziedotājiem tiek lūgti 2670 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas