Rīgā pieķer speciālisti, kas bez atļaujas veic sievietēm skaistuma injekcijas

tautaruna.lv 30.decembris 2023, 20:33
 
Ilustratīvs attēls / F64
Rīdziniece Dace sociālo tīklu vietnē “Instagram” pamanījusi vilinošu piedāvājumu – kāda estētiskās medicīnas meistare piedāvājusi tieši viņai interesējošas procedūras par draudzīgu cenu. Viņa pie speciālistes Jūlijas veikusi sejas tīrīšanu un biorevitalizāciju, kuras laikā klientei ar šļirci sejas ādā ievada preparātu. Meistare veic arī citas estētiskās medicīnas procedūras, tomēr atklājies, ka procedūras tiek veiktas bez atbilstošas izglītības, vēsta "Bez Tabu".

Kosmētiskās un estētiskās injekcijas nedrīkst veikt personas bez atbilstošas izglītības un kvalifikācijas, tāpat šajā lauciņā nedrīkst strādāt personas, kas skaistumkopšanas pakalpojumus apguvušas tikai profesionālās pilnveides vai citos neformālās izglītības kursos. Konkrētās kosmētiķes vārds un uzvārds reģistrēto ārstniecības personu sarakstā neatrodas.

Dace stāsta, ka nekas nav liecinājis, ka speciālistei nav atbilstošas kvalifikācijas un iegūts sertifikāts, tomēr šobrīd ir pateicīga, ka pēc procedūras ar sejas ādu viss ir kārtībā.

Jūlija savā instagrama profilā publicējusi zagtas fotogrāfijas - viņa ārzemju kosmētiķu darbus uzdod par saviem, vēl viņa dalījusies ar it kā klientes atsauksmi un fotogrāfiju, kas parādot brīnumainās sejas pārvērtības, lai gan patiesībā - tas nebūt nav viņas darbs.

Arī Veselības inspekcija jau gada sākumā saņēmusi iesniegumus par minēto personu. Arī inspekcijā apstiprina, ka personas vārds un uzvārds nav atrodams ārstniecības personu reģistrā, tāpēc Jūlijai aizliegts strādāt. Tomēr novembrī saņemtas vēl vairākas sūdzības no klientiem, pēc kurām uzsākta administratīvā pārbaude.

Neoficiāla informācija liecina, ka, par spīti aizliegumam strādāt, Jūlija turpina veikt injekcijas un pieņemt klientus.

Jūlija nomainījusi arī “Instagram” vārdu no “Pro kosmetoloģija” uz “Kosmetoloģija Rīga”, tāpat uzmanības vērts ir fakts, ka gada laikā tas ir mainīts vienpadsmit reižu! Pēc sarunas Jūlija tomēr atzīst, ka veikusi injekcijas bez atbilstošas izglītības. Atzīst, ka tā bijusi kļūda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas