Vīrietis sievai "Depo" nopērk dāvanu, kas šokē abus

tautaruna.lv 30.decembris 2023, 3:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Uldis no Vangažiem nolēmis iepriecināt sievu. Vīrietis veikalā noskatījis orhideju ar violetiem ziediem un devies mājās mīļotajai krāšņo augu uzdāvināt, vēsta "Bez Tabu".

Pārnākot mājās, Uldis sievai uzdāvinājis nupat iegādāto orhideju. Pēc pāris minūtēm mīļotā vīrieti pasaukusi, lai paskatās, ko ieraudzījusi.

Uldim pārsteigumā iepletušās acis - pa orhidejas lapām rāpojuši pavisam mazi balti kukaiņi. Viņš noskaidrojis, ka tie varot inficēt pārējos augus, kas ir mājās.

Uldis orhideju iegādājies veikalā “Depo”, Kurzemes prospektā. Ar čeku vienā rokā un puķu podu otrā, viņš devies atpakaļ uz veikalu. Uldim izdevies sarunāt, ka augu var atdot un arī atmaksāti degvielas izdevumi.

Tomēr Uldis vēlas brīdināt citus pircējus, jo viņš jau iepriekš bija dzirdējis, ka konkrētajā veikalā pārdodot inficētus augus.

Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāve Anitra Lestlande skaidro, ka tās ir bruņutis.

Veikala “Depo” pārstāvis rakstveida vēstulē mums norāda, ka vismaz reizi mēnesī veicot profilaktisku dezinsekciju tirdzniecībā esošajiem augiem.

Valsts augu aizsardzības dienesta pārstāve Gunita Šķupele skaidro, ka regulāri veikalos tiekot veiktas pārbaudes, tomēr šis kukainis neietilpst kategorijā “augu karantīnas organismi”, kas var nodarīt lielu postu augiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas