Bērnu vecāki ceļ trauksmi par bīstamu vietu Purvciemā

tautaruna.lv 30.decembris 2023, 15:42
 
Gints Ivuškāns/ F64
Bērnu vecāki Purvciemā ceļ trauksmi par bīstamu iekšpagalma ceļu pie Rīgas 61. pirmsskolas izglītības iestādes, vēsta "Bez Tabu".

Ir astoņi no rīta un sākas īsta rosība - no malu malām uz bērnudārzu steidz automašīnas, izveidojot pamatīgu sastrēgumu. Nespējot “izmainīties”, daļā no iekšpagalma ceļa izveidojas vienvirziena automašīnu kustība, tāpēc nākas novērot drūzmēšanos, iestigšanu sniegā un pat centienus izstumt spēkratus no kupenām.

Bērnu vecāki, kuri uz nodarbībām dodas ar kājām, skaidro, ka iekšpagalmā nejūtas droši, jo spiesti iet pa brauktuves daļu un izvairīties no automašīnām.

Daži steidzīgākie nepakautrējas būt visai pārgavīgi, novietojot automašīnu tieši pie bērnudārza ieejas vārtiņiem un izbraukājot ceļmalas zaļo jeb sniegoto zonu. Regulāri atskan nepacietīga signāltaures skaņa un dzirdama arī asa vārdu apmaiņa neapmierināto spēkratu vadītāju starpā. Cita, labāka ceļa, lai nogādātu atvases uz nodarbībām, neesot.

Ilze spiesta ik rītu pavadīt dēlu uz skolu, jo noraizējusies par bērna drošību iekšpagalma haosa dēļ. Viņa stāsta, ka kopā ar kaimiņiem organizējuši iniciatīvu, vākuši parakstus un vērsušies pašvaldībā, lai nelielajā ceļā automašīnu caurbraukšana tiktu liegta, tomēr dzirdīgas ausis tā arī neesot atraduši.

Arī pati pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja jau 2016. un 2021. gadā rakstījusi iesniegumu pašvaldībai, lūdzot situāciju risināt, taču - bez panākumiem.

Tā kā zeme piederot vairākām fiziskām un juridiskām personām, pašvaldības rokas problēmas novēršanā esot sasietas. Kādreizējas Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins vien esot atzinis, ka pašvaldībai vajadzētu zemi no īpašniekiem atsavināt vai atpirkt, lai ceļu varētu savest kārtībā. Mainoties domes vadībai gan ideja palikusi gaisā karājoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas