Atklātas "veselīgākās brokastis pasaulē"

tautaruna.lv 30.decembris 2023, 16:46
 
Dāvis Ūlands/F64
Ilgmūžības pētnieks, National Geographic darbinieks, žurnālists un producents Dens Būtners dalījās ar to, kas, viņaprāt, veido pasaulē veselīgākās brokastis, vēsta cnbc.com.
"Es pavadīju 20 gadus, pētot ēdienus, ko ēd 100 gadus veci cilvēki... Nomaļā Kostarikas nostūrī, iespējams, esmu atradis veselīgākās brokastis pasaulē," viņš saka.

Pēc viņa teiktā, vietējie iedzīvotāji katru dienu pamostas pulksten 04:00. Viņi dedzina malku māla krāsnīs, sajauc kukurūzas mīklu ar koksnes pelniem un uz karstām māla plāksnēm veido plāceņus. Viņi arī lēnām vāra melnās pupiņas ar sīpoliem, sarkanajiem pipariem un vietējiem garšaugiem apmēram stundu pirms rīsu pievienošanas.

Kukurūzas plāceņi ir lielisks pilngraudu komplekso ogļhidrātu avots ar zemu glikēmisko indeksu. Koksnes pelni noārda kukurūzas šūnu sienas, padarot pieejamu niacīnu (B vitamīnu, kam ir nozīme signālu apmaiņā šūnās un DNS atjaunošanā) un atbrīvojot aminoskābes, lai organisms varētu tās absorbēt.

Melnās pupiņas satur to pašu pigmentu antocianīnus (antioksidantus) kā mellenes. Tās attīra resnās zarnas, pazemina asinsspiedienu un regulē insulīnu, kā arī ir bagāti ar folātiem, piemēram, kāliju un B vitamīniem. Un pupiņu un rīsu kombinācija nodrošina ķermenim visas nepieciešamās aminoskābes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:54

Jaunākās diskusijas