Rīdziniece ar invaliditāti katru dienu cīnās, lai tiktu uz darbu

tautaruna.lv 9.decembris 2023, 18:00
 
Gints Ivuškāns/ F64
Rīdziniece Marija jau divdesmit gadus pārvietojas ratiņkrēslā. Neatkarīgi no laikapstākļiem viņa no Baldones ielas pieturas Āgenskalnā dodas uz darbu, kas atrodas centrā. Visērtāk Marijai ir braukt ar tramvaju, taču remontdarbu dēļ tas nav iespējams, vēsta "Bez Tabu".

Jau gadu Baldones ielas pietura ir pārcelta pāris metrus uz priekšu centra virzienā. Rīdziniecei Marijai, kura pārvietojas ratiņkrēslā, bez citu palīdzības nav iespējams iekļūt tramvajā, jo jaunajā vietā nav izveidota speciāla nobrauktuve.

Marija skaidro, ka sabiedriskais transports piestāj pāris metrus nost no pieturas, viņai ratiņkrēslā ir sarežģīti pievarēt apmali. Lielākoties sievieti pavada asistente, taču brīžiem Marija ir spiesta tikt līdz tramvajam pašas spēkiem.

Marija vairākkārt ir vērsusies Rīgas domē, taču katru reizi, ierodoties pieturā, sieviete piedzīvo vilšanos, jo nobrauktuve joprojām nav izveidota.

“Rīgas satiksmes” pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norāda, ka pietura ir pārcelta, jo šobrīd notiek remontdarbi, lai varētu izveidot speciāli pielāgotu pieturvietu. Viņa “Rīgas satiksmes” vārdā atvainojas pasažierei par sagādātajām neērtībām un sola, ka atgādinās būvniekam, lai ierīko pagaidu nobrauktuvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas