Ģimenei gadu desmitiem pagalmā stāv "nekaitīga" kara relikvija, kas izrādās sprādzienbīstama bumba

tautaruna.lv 9.decembris 2023, 9:15
 
pexels.com
Ģimene no Velsas, Lielbritānijā, gadu desmitiem dzīvoja pašiem nezinot ļoti bīstamos apstākļos, ziņo "UPI".

77 gadus vecais Džefrijs Edvardss savā Milfordheivenas mājā dzīvo jau 41 gadu.

Iegādājoties īpašumu pirms vairākiem gadu desmitiem, iepriekšējie īpašnieki brīdināja, ka pagalmā atrodas savdabīga "dekorācija" - 19. gadsmita militārais objekts. Kā stāstīja bijušie īpašnieki, tad konkrētais objekts pagalmā atrodas jau vairākus gadu desmitus.

Gan Džefrijs, gan iepriekšējie īpašuma īpašnieki uzskatīja, ka konkrētais objekts ir inerta militārā raķete jeb nekaitīga raķete, kura nemaz nav bīstama.

Par lielu pārsteigumu pavisam nesen pie Džefrija ieradās policisti, kuri paziņoja, ka ir nepieciešams pārbaudīt viņa pagalmā esošo militāro objektu. Viņa pagalmu apmeklēja Aizsardzības ministrijas bumbu speciālisti, kuri konstatēja, ka tā ir sprādzienbīstama bumba un var eksplodēt. Lai arī iespējamība, ka bumba eksplodēs ir maza, jo tajā iekšā esošais lādiņš ir neliels, tomēr risks pastāv. Bumbu eksperti spridzekli nogādāja droši prom no Džefrija pagalma. Bumba tika nogādāta vecā karjerā un uzspridzināta.

Džefrijs atklāj, ka amatpersonas viņam stāstījušas, ka raķete nāk no britu karakuģa un varētu būt ražota no 1880. līdz 1890. gadam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas