Šogad jau 70 noslīkušu cilvēku; "Noslīkšana lielākoties ir cilvēku stulbuma sekas"

tautaruna.lv 30.jūlijs 2023, 13:15
 
Dmitrijs Suļžics/f64
Šajā gadā no ūdenstilpnēm izcelti jau 70 noslīkuši cilvēki, tostarp peldsezonas laikā jau 26. Cilvēki diskutē, kas ir galvenie slīkšanas iemesli - peldētneprasme, attieksme vai nelaimīga sagadīšanās.

Ieraksts "Twitter": "Ak dievs, tas ir nenormāls cilvēku skaits! Kāpēc Latvijā nav obligātā peldētapmācība bērniem un pietiekošs skaits vietu un treneru, kur mācīties peldēt? Kāpēc nav valsts un pašvaldību programmas? Kāpēc tā nav prioritāte? Tā ir katastrofa!Par drošību pie ūdens ir jārunā un jārunā!"

Cilvēki oponē ieraksta autoram: "Es zinu, ka man šis ļoti izbrīnija Kanādā, bet acīmredzot Latvijai tas ir vajadzìga. Bērnus te pludnalē redz visus drošības vestēs. Tā viņi visi taisa smilšu pilis peldvestēs un neprotestē. Tas ir tā pat ar kaskām uz riteņa. Tā ir otrā daba jau un nevienu neizbrīna."

"Ne peldēt neprašana ir pie vainas, bet bezatbildīga attieksme pret drošības jautājumiem kā tādiem. Noslīkst peldēt protoši cilvēki. Mums ir slikta statistika dažādās jomās, uz ceļiem, bērnu traumatisms, jo daudziem attieksme pret drošību ir 'mēs taču bērnībā izdzīvojām' līmenī."

"Visbiežāk slīkst, kuri prot peldēt vai uzskata, ka prot peldēt. Nelaimju iemesls visbiežāk ir pilnīga bezatbildība, tostarp lekšana nepazīstamās ūdenstilpēs, aizpeldēšana par tālu no krasta, glābēju brīdinājumu ignorēšana. Arī ar bērniem nelaime nereti notiek vecāku klātbūtnē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:06

Jaunākās diskusijas