VIDEO. Ukraiņi sakopj sagrauto katedrāli; "Vai krievi apzinās, ka Odesa nekad vairs nebūs viņu"

tautaruna.lv 30.jūlijs 2023, 18:30
 
Scanpix
Plašā bombardēšanā ir cietis Odesas vēsturiskais centrs, tostarp ēkas, kas iekļautas UNESCO mantojumā. Tviteristi spriež, ka krievi ir sapratuši, ka šajā karā zaudēs, tāpēc iznīcina ne tikai militāros objektus, bet arī kultūrvēsturiskās vērtības.

"Twitter" ievietots video, kurā redzams, cik apņēmīgi cilvēki pēc bombardēšanas sakopj cietušo katedrāli un izsaka viedokļus: "Ja nu man bija ilūzija, kurā kļūdījos, tad 100% pārliecībā, ka krievi neķersies pie Odesas, jo tā ieņem pārāk lielu vietu viņu kultūrtelpā (lai cik nevietā šobrīd ir izmantot šo vārdu). Vai šis paradoksāli nav lūzums karā? Sava veida sakāves atzīšana, - ka Odesa nekad nebūs viņu?"

"Domāju, ka iemesls ir triviālāks, meklē vājās vietas Ukrainas pretgaisa aizsardzībā, acīmredzot šobrīd kaut kas ir pārnests no Odesas uz fronti, lai aligatorus triektu nost."

"Kremļa kāršu namiņš brūk un Putens ir gatavs uz visu. Cerams, ka atombumba izpaliks."

"Kā cilvēki strādā, ar iedvesmu bez bailēm, savāc visus gružus un bumbu postījumus! Viņi visu izdarīs un atjaunos! Ar naidu, pret krieviem sirdī!"

"Pilnībā piekrītu komentāriem par to, ka Krievi jau sen ir zaudējuši jebkādu "savas" kultūras nostāju. Nevaru iedomāties, kā tuvākajos n-tajos gados, kāds vispār spēs ticēt kaut vienam vārdam, ko tie mērgļi teiks."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:47

Jaunākās diskusijas