Mūziķis jau ilgu laiku "cīnās" ar Liepājas domi

tautaruna.lv 30.jūlijs 2023, 15:45
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Skatuve “Gipsy Camp” brīvdabas kultūras pagalmā Liepājā 15 gadu garumā piedzīvojusi simtiem vētrainus koncertus, ballītes līdz rīta gaismai un nerimstošas ovācijas. Dienā, kad vasaras karstumā kvartālā durvis ver restorāns, tā apmeklētāji nevar sagaidīt, kad uz skatuves kāps nākamie mūziķi. Taču velti… Vienīgais, kurš uz tās sper kāju, ir izklaides vietas īpašnieks, rokmūziķis Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorenss, lai notrauktu putekļus no mūzikas instrumentiem un pārliecinātos, vai dīdžeja pults savā vietā, vēsta "Bez Tabu".

Jau divus gadus uzņēmējs nepaguris cīnās un sazinās ar Liepājas pašvaldību, lai iespaidīgo būvi nodotu eksploatācijā, taču - bez panākumiem. Viņš godīgi atzīst, ka skatuve uzbūvēta nelikumīgi, taču tā 15 gadus izmantota bez problēmām. Vēl vairāk - to vairākkārt pasākumiem esot nomājusi arī pati Liepājas pilsētas dome, kas nu stingri noteikusi - būvi izmantot kategoriski aizliegts. Kā iemesls - nesakārtotie dokumenti un bažas par drošību.

Lorenss aprēķinājis, ka problēmu risināšanā ieguldījis jau aptuveni 6000 eiro, bet, dari, ko darīdams - mūziķiem kāpt uz skatuves liegts.

Stīns uzskata, ka visi būvvaldes iegansti, kādēļ skatuvi nedrīkst ekpluatēt, paķerti, tā teikt “no zila gaisa” un neesot pamatoti. Viņaprāt, būvvaldes darbiniekiem viņš vienkārši nepatīk un viņi vēlas ieriebt. Domes izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš gan šādam apgalvojumam nepiekrīt un uzsver - visiem uzņēmējiem noteikumi ir vienādi. Viņš skaidro, ka saņemot negatīvu būvinženiera slēdzienu, pieņemts lēmums liegt būvi ekspluatēt, kamēr nebūs izpildītas visas būvnormatīvos noteiktās prasības. Jēriņš uzsver - drošība ir pirmajā vietā.

Būvvaldes vadītājs Arvīds Vitāls precizē - tā kā skatuve uzbūvēta bez projekta, nav taustāmu pierādījumu, kas apliecinātu nesošo konstrukciju izturību. Neesot pārliecības, ka tās var izturēt vēja vai sniega slodzes, tāpat bažas radījušas arī skatuves būvniecībā izmantotās, bet Latvijas klimatam netipiskās bambusa detaļas. Vitāls pārliecināts - jo ilgāk šādu skatuvi izmanto, jo bīstamāka tā kļūst.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas