"Ti dibil?"; skaudra pieredze, meklējot kurjera darbu kādā ēstuvē

tautaruna.lv 18.marts 2023, 3:00
 
Pixabay
Niklāvs vietnē "Facebook" dalījies ar pieredzi darba meklējumos.
"Ieraugu, ka kafejnīcai nepieciešams kurjers - zvanu pieteikties. Atbild krieviski, uz lūgumu runāt valsts valodā - atsakās, nomet. Īsziņā saņemu telefona numuru, uz kuru zvanīt un pieteikties. Labi. Sarunājām šodien, no rīta satikties uz darba interviju. Ierodoties sasveicinājāmies, un pats pirmais jautājums - krieviski runā? Atbildu, ka nē. Seko grūta pūšana un runāšana ar darbiniekiem (protams, krieviski), vai varēs šito darbā paņemt, valodu barjera pārāk liela. Es atļāvos pavaicāt: "Priekš kam krievu valodu? Kur to vajag?"
Atbildē saņemu - šeit, visur.
Es saku - te taču nav krievija! Te ir Latvija!
Darbā ņēmējs uzreiz prasa: "Ti dibil?"
Es prasu: "Valsts valodas inspekcijas apmeklējumu vajag?"
Tad nu džeks pielec kājās un sāk rēkt "Pashol na*ui! Pi*ies ārā!"
Aicinu Valsts darba inspekcija veikt pārbaudi šajā ēstuvē!
Skaisti jau būtu, ja es būtu pārspīlējis vai izpušķojis kaut vārdu. Diemžēl tāda tomēr ir situācija Ogrē. Pilns ar rašistiem! 33 gadus pēc neatkarības atgūšanas par okupantu valodas nelietošanu ir jāsaņem šāda attieksme? Latvieti - nerunā ar okupantu pēctečiem, savu senču slepkavu bērnu, krieviski savā zemē! Aicinu rīkoties un parakstīt iniciatīvu par valsts valodas statusa nodrošināšanu, kamēr vēl nav par vēlu!" raksta Niklāvs.
Gints: Ogres pašvaldība ar varētu reaģēt, neatkarīgi no Valsts valodas centra.
Karīna: Paši izprovicējat situāciju un tad brīnaties pa tadu atbildi. Ļoti žel ja jums tas ir tik svarīgi kāda valodā runā,tā ir tikai naidu kurināšana un nekas vairāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas