Eiropas Padomes naudas atmazgāšanas apkarošanas programmu vada Krievijas izlūkdienesta ģenerāļa dēls?

tautaruna.lv 18.marts 2023, 18:30
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Neskatoties uz atklāti apliecināto naidīgumu pret Rietumiem, krievi gūst ieskatu atsevišķu valstu finansēs, korupcijā un naudas atmazgāšanā, raksta portāls "Bild".

Bild ziņo, ka no 120 krieviem, kas strādā Eiropas Padomē, aptuveni 90 ir saglabājuši savu darbu līdz šai dienai. Tie, kuriem ir otra pilsonība, var turpināt darbu Eiropas Padomes administratīvajā aparātā. To finansē arī Vācija.

Tiek uzskatīts, ka 39 gadus vecā krieva Igora Ņebivajeva tēvs, kurš ir Eiropas Padomes naudas atmazgāšanas apkarošanas programmas "Moneyval" izpilddirektors, ir Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta ģenerālis.

Ņebivajeva vārds ir minēts oficiālajā "Moneyval" tīmekļa vietnē. Kā raksta "Bild", 68 gadus vecais Vladimirs Ņebivajevs dienē Maskavā un ir PSR ģenerālis.

Tiek uzskatīts, ka Ārējās izlūkošanas dienests cita starpā ir atbildīgs par Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā 2018. gadā.

"Mums ir nepieņemami, ka šie darbinieki joprojām strādā Eiropas Padomē," BILD sacīja Ukrainas vēstnieka vietnieks Eiropas Padomē Viktors Nikitiuks. "Mēs nezinām, kādai ietekmei šie cilvēki tiek pakļauti no politikas vai viņu ģimenēm Krievijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:23

Jaunākās diskusijas