"Jūtos apkrāpta!" Lietuviete pikta par cenu atšķirībām Lietuvā un Latvijā

tautaruna.lv 24.februāris 2023, 2:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Lietuvas iedzīvotāji ievērojuši, ka vienas un tās pašas preces Lietuvā var maksāt krietni dārgāk nekā Polijā un Latvijā, lai gan nodokļi ir gandrīz identiski, vēsta Lietuvas TV3.
Tirgotāji apgalvo, ka tas nav nekas neparasts. Vienkārši dažādās valstīs ir atšķirīgas cenas.
Par to uz savas ādas varēja pārliecināties Marija no Viļņas, kura vēlējās iegādāties lampu savam dzīvoklim.
“Mēs ar vīru "Senukai" veiklā ieraudzījām lampu, kas mums patika. Priecājāmies arī par to, ka veikals piedāvāja atlaidi (95 eiro vietā - 71 eiro). Vīrs ieteica nesteigties ar pirkumu un apskatīties, ko piedāvā citi tirgotāji. Lietuvā neatradām tādu pašu lampu, bet vīrs pamanīja, ka tādu pārdod Latvijas "Senukai" , tikai par ievērojami zemāku cenu - 80 eiro, bet ar atlaižu karti - tikai par 40 eiro. Pērkot Lietuvā šo lampu, mēs ievērojami pārmaksātu," sacīja Marija.
Vēlāk Marija nolēma pārbaudīt lampas cenu vēsturi un ieraudzīja, ka vasarā tā maksāja nedaudz vairāk par 55 eiro. Tad tā cena tika paaugstināta decembrī, pirms svētkiem, un tad tā atkal nokritās līdz 66 eiro, līdz februārī jau maksā 95 eiro. "Mēs jūtamies apkrāpti - kāpēc Lietuvā un Latvijā viena un tā pati prece maksā ievērojami atšķirīgi?" sūdzējās sieviete.
" Kesko Senukai Digital" pārdošanas vadītājs Arūnas Jančiauskas TV3.lt neslēpa, ka atkarībā no situācijas, Lietuvā dažas preces tiek pārdotas dārgāk nekā Latvijā. "Dažādās Baltijas valstīs cenu veidošana ir atkarīga no dažādiem faktoriem: preču pieprasījuma un apgrozījuma, ekspluatācijas izmaksām, konkurences situācijas, ražošanas apjoma izmaiņām. Būtībā, ja pasūtāt vienas un tās pašas preces no piegādātājiem janvārī, jūnijā un novembrī, cena var kardināli atšķirties," skaidroja speciālists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:02

Jaunākās diskusijas