"Man asinis vārās!"; visā pasaulē šumējas par video no Putina pasākuma

tautaruna.lv 24.februāris 2023, 7:00
 
Pixabay
Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien teicis uzrunu Maskavas Lužņiku stadionā, pavēstot, ka "tieši šobrīd notiek kauja mūsu vēsturiskajās robežās".

Īsā uzrunā pasākumā, kas sarīkots par godu 23.februārī svinamajai Tēvzemes aizstāvju dienai, Putins pavēstīja, ka kara laikā dzimtenes aizstāvji ir visi Krievijas iedzīvotāji, ieskaitot bērnus, un izteica viedokli, ka Krievijas karavīri Ukrainā aizstāv "dzimteni un ģimeni".

Lielu šumēšanos soctīklos raisījis video no šī paša pasākuma, kurā redzami arī bērni un jaunieši. Viņi visi tiek mudināti apkaut onkuli - "atbrīvotāju".

Autors raksta: "Jauna meitene no Mariupoles, deportēta uz Krieviju, bija spiesta apskaut komandieri, kurš "parūpējās" par milzīgo postījumu Mariupolē. Man asinis vārās, kad skatos šāda veida pārraides, kas saliktas tā, lai krievi izskatītos pēc atbrīvotājiem."

Gramgram: Viņa patiesībā bija jāpiespiež apskaut to vīrieti, un viņš pat nevarēja viņai paskatīties acīs.

Klaus: Mēs pat nezinām, vai viņa ir no Mariupoles vai pat ukrainiete, jo Krievijā viss ir viltots ar aktieriem, kuri spēlē it kā īstus cilvēkus.

Ray: Mēs zinām, ka viņi melo. Viņi zina, ka melo, Viņi zina, ka mēs zinām, ka viņi melo. Mēs zinām, ka viņi zina, ka mēs zinām, ka viņi melo. Un tomēr viņi turpina melot.

Ian: Apskāviens man nešķita ļoti sirsnīgs un pateicīgs

Video kopumā izpelnījies vairāk kā 1300 komentāru.

"Augstākā zemiskuma pakāpe - Putina lopi. Viņi atveda no Mariupoles nozagtos bērnus, kuru vecākus viņi nogalināja, un piespieda viņus pateikt "paldies". Man nav vārdu, lai aprakstītu šī cinisma apmēru."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:15

Jaunākās diskusijas