Absurds! Liepājas pusē autobusa šoferis atstāj pasažierus ceļa vidū

tautaruna.lv 23.oktobris 2022, 13:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Salūstot “Liepājas autobusu parka” (LAP) autobusam, pārvadātājs atstājis ceļmalā pasažierus, raidījumā "Bez Tabu" ziņo liepājniece, seniore Rudīte.

Rudīte, spītējot gadiem un kustību traucējumiem, ir sabiedriski aktīvs seniors. Viņa vada folkloras kopu. Rudenī, septembra sestdienā, viņa, izmantojot LAP pakalpojumu, devās uz kultūras pasākumu no Liepājas 30 kilometru attālajos Otaņķos.

"Kāds pusceļš bija nobraukts, kad salūza autobuss. Jau braucot ārā no Liepājas sākās. Ik pa brīdim tāds kā kaķa ņaudiens atskanēja. Domāju, ka kāds kaķi ved. Izrādās, tas bija sajūgs. Kad iespieda sajūgu, tas kauca. Autobuss brauca arvien lēnāk, beigās apstājās pavisam. Šoferis bija dusmīgs un teica: “Viss, ejiet, kur un kā gribat! Man nav nekādas daļas par jums."

Autobuss ar pasažieriem esot apstājies aptuveni pusceļā, patālu no pieturas. Šoferis esot atdevis naudu, bet Rudītei tas bija mazs mierinājums, cerēja, ka pārvadātājs parūpēsies par pasažieriem, norīkojot citu autobusu, bet tas nenotika.

SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) norāda, ka šādās situācijās pārvadātājam ir jārod alternatīva, kā pasažierus nogādāt galamērķī. Ja nav iespējams šteigšus noorganizēt citu transportlīdzekli no konkrētā pārvadātāja autoparka, pasažierus jāuzņem citam transportlīdzeklim, kas dodas konkrētajā maršrutā.

LAP rakstiskā atbildē ar raidījuma starpniecību atvainojās pasažieriem par sagādātajām neērtībām un raidījumam norādīja, ka “mēģināja rast risinājumu, lai minētā reisa pasažierus nogādātu tuvākajā vai biļetē norādītajā maršruta pieturā”. Ņemot vērā, ka tā bija sestdiena, šoferu nepieejamības dēļ tik īsā laikā nebija iespējams norīkot rezerves autobusu ar rezerves autobusa vadītāju. Tāpēc bija paredzēts pasažierus līdz Otaņķiem nogādāt ar nākamo reisu, kas maršrutā Liepāja-Nīca-Otaņķi ieplānots pēc divām stundām.

Pasažieri gan nolēma negaidīt divas stundas un devās katrs uz savu galamērķi paša spēkiem. Par laimi, arī Rudītei izpalīdzēja paziņas, kuri aizveda viņu līdz galamērķim ar privāto transportu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas