Rīdzinieki neizpratnē - saņem dīvainu aicinājumu maksāt par zemi

tautaruna.lv 23.oktobris 2022, 11:20
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Evita jau vairākus gadus palīdz apmaksāt rēķinus savai Purvciemā dzīvojošai tantei. Nupat saņemtais paziņojums gan tanti, gan Evitu pamatīgi samulsinājis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Līdz šim katru gadu aptuveni 42 eiro katrs mājas iedzīvotājs pārskaitīja citam uzņēmumam, ar kuru nu Evitai neesot iespējams sazināties. Iedzīvotāji baidās samaksāt dubultā, kā arī nevēlas kļūt par parādniekiem. It kā jaunā zemes īpašnieka atsūtītajā vēstulē nav minēta konkrēta pārskaitāmā summa.

"Pirms pāris nedēļām atnāca vēstule no SIA “Tiroli”, kuri deklarē, ka ir zem mājas esošās zemes īpašnieki. Viņi aicina iedzīvotājus veikt maksājumus par zemi. Ir norādīts kaut kāds lietuviešu konts, var arī čekus viņiem sūtīt. 21 dienas laikā jāveic maksājums, ja tas netiks darīts, būšot parāda piedziņa. Kāpēc viņi pat nenorāda, cik jāmaksā? Kas ir šī kompānija? Man par to radās bažas," saka Evita.

Nams, kurā dzīvo Evitas tante, un tā piegulošā teritorija atrodas uz četriem zemesgabaliem, kuriem ir atšķirīgi īpašnieki. Aptuveni puse nu nonākusi SIA “Teroli” uzņēmuma rīcībā. Tieši šis uzņēmums iedzīvotājiem vēstules izsūtījis. Otra lielākā zemesgabala daļa pieder trīs privātpersonām, mājas gala siena atrodas uz pašvaldības zeme, un viens mazs ēkas fragments uz privātpersonas īpašuma.

Tieslietu ministrijā stāsta, ka, sākot ar šā gada sākumu, beidzot tiek sakārtoti piespiedu zemes nomas nosacījumi. Līdz nākamā gada sākumam, ja ēkas un zemes īpašnieki nav noslēguši savstarpēju līgumu, par zemes nomu visiem ēkas īpašniekiem kopā gadā jāmaksā 4% kadastrālās vērtības. No nākamā gada sākuma šādi nosacījumiem būs spēkā arī tad, ja iepriekš bijuši citi līguma nosacījumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas