Sieviete Olaines pusē uzskata, ka tikusi pamatīgi apkrāpta, pērkot briketes

tautaruna.lv 8.oktobris 2022, 20:44
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Lolitai pieder namiņš Olaines pusē. Jau trešo gadu saimniece kā kurināmo izmanto briketes, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lolita ar turpat Olaines novadā ražoto bērza brikešu kvalitāti ir apmierināta, taču beidzamā piegāde likusi vilties. Saimniece pašas rokām pārcilā katru iepakojumu, jūtot, ka atsevišķi maisi ir vieglāki par 10 kilogramiem, kas norādīti uz katra no iepakojumiem. Arī brikešu izmēri, salīdzinot ar tā paša ražotāja piegādi februārī, atšķiras.

Vienā iepakojumā ir 12 sapresēti koksnes klucīši. Ja pieņem, ka viena iepakojuma svars ir 10 kilogramu, tad viena brikete sver aptuveni 0,833 kilogramus.

Saimniece nosver vairākus klucīšus, kuru svars pat nesasniedz 800 gramu. Savukārt atsevišķas pakas ir zem 10 kilogramu atzīmes.

Lolita uzskata, ka brikešu ražotājs, iespējams, manipulējot ar bērzu skaidu klucīšu svaru, nav veicis pilnu piegādi. Saimniece uzskata, ka trūkstot aptuveni 100 kilogramu.

Pie Olaines brikešu ražotnes pieripo tās saimnieks - uzvilkts ne pa jokam. Uzņēmējs ir neizpratnē par Lolitas iebildumiem, uzsverot, ka rīkojas godprātīgi. Ražotnē firmas īpašnieks gan nelaiž - tas esot komercnoslēpums, taču arī viņš ir gatavs veikt svēršanas procedūru.

Kases telpā izvietoti svari. Vispirms uzņēmējs uz tiem uzliek 20 kilogramu smagu hanteli, tādējādi no savas puses parādot, ka svari ir kalibrēti un uzticami. Pēc tam ražotnes īpašnieks uzliek vienu brikešu iepakojumu, tad vēl vienu. Kopējais svars šajās pakās pat pārsniedz 20 kilogramus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas