Skumja realitāte: Vīrietis Alūksnē jau 20 gadus spiests dzīvot pagrabā

tautaruna.lv 8.oktobris 2022, 11:20
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Aleksandrs no Alūksnes vasarās mitinās šķūnī, savukārt ziemas bargo salu pārcieš pagrabā, šādi viņš dzīvo jau divdesmit gadus. Labprāt būtu turpinājis savu dzīvi kā līdz šim, taču uzzinājis, ka septembra beigās būs spiests doties prom, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Aleksandrs ir izmisumā, jo viņš ir spiests pamest savu dzīvesvietu, kur gadiem ilgi uzturējies. Pirms diviem gadiem vīrieša miteklī vēl bija elektrība, tad arī skatījās televizoru, taču tagad nākas dzīvot sveču gaismā, jo draudzene aizlaidās un nav neviena, kas maksātu par elektrību.

Iepriekš gan viņš dzīvoja mājā, no kuras šobrīd ir palicis tikai skurstenis. Kam pieder zeme, viņš īsti nezina, to, ka būs jādodas prom, paziņoja mērnieks.

Aleksandrs atzīst, ka naudu pelna, palīdzot citiem vietējiem, pļauj zāli, cērt malku, veic dārza darbus, taču oficiāla darba gan viņam nav.

Ja būtu iespējams, Aleksandrs turpinātu šeit dzīvot. Četrdesmit piecus gadus vecais vīrs jau vismaz četras reizes ir devies uz pašvaldību lūgt dzīvokli, taču palīdzību nav izdevies saņemt.

Alūksnes sociālā dienesta vadītāja Ilze Posta norāda, ka ir saņemts Aleksandra iesniegums un viņš ir uzņemts gaidītāju rindā uz pašvaldības sociālo dzīvokli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas