Redzētais pašapkalpošanās kasēs šokē sievieti; viņa nespēj vienaldzīgi paiet garām

tautaruna.lv 8.oktobris 2022, 18:12
 
Pixabay
Apkalpojošajā sfērā konflikti diemžēļ, bet mēdz notikt. Taču dažreiz konfliktētājs "iziet no rāmjiem"..par šādu situāciju "Facebook" pastāsta Elīna.
"Nevarēju nepadalīties ar vakar piedzīvoto, jo jūtu, ka manī joprojām šis spēlē uz sajūtu stīgām.
Aizvedu meitu uz treniņu, tikmēr ieskrēju Salaspils Rimčikā nopirkt viņai zeķes.
Jau veikalā dzirdēju, ka kāds vīrietis skaļi izgāž savas dusmas pašapkalpošanās kasē uz pusmūža pārdevējām. Kaut kas ar tomātiem.…
Arī es drīz biju turpat, lai norēķinātos. Redzu ainu, ka kungs ap 55-60 gadus vecs. Nikns, savilktu seju auro uz pārdevējām. Pārdevējas satraukušās, piesarkušas trīcošām rokām, pārnervozējušās. Kungam liels un bagātīgs pirkums, tik ar tiem tomātiem kaut kāda nebūšana. Nav pat nozīmes detaļām… cena, kods… vai kas tur. Kungs, redzams, ka uzvedās klaji nepieklājīgi, bīda visas tās frāzes “priekš kam Jūs te esat”, “kas Jūs vispār esat” utt… Nespēju uz šo noraudzīties un klausīties tajā, kad viens vecis pazemo šīs pārdevējas.
Jā, tajā brīdī, protams, saslēdzas arī nesenie manu meiteņu stāsti, ka gadās pa kādam klientam, kas nāk uz veikalu iznesties, pazemot. Protams, to dzirdēt ir sāpīgi un savām kolēģēm vienmēr saku, ka viņas drīkst neapkalpot bezkauņas, cilvēkus, kas neprot uzvesties un cienīt otru cilvēku, cilvēkus, kas kliedz un pazemo.
Tad nu raugos uz šo kungu, kurš vīpsnā un sprauslā par “stulbajām pārdevējām”, runā riebeklības un izbauda pats šo kā tādu krēmbrulē.
Tas šokē. Tomēr vēl vairāk šokē citu klientu (vīrieši spēka gados ar sievām, bērniem un citi). Viņi nodurtām galvām dara savu darāmo un izliekas šo neredzam.
Es saprotu, ka nevaru neiesaistīties. Jo, saprotiet, tā ir tāda pati vardarbība kā, ja tas vīrelis to pārdevēju spārdītu, rautu matus un citādi izpaustos. Tas ir tieši tas pats.
Iedomājaties, ka tā pārdevēja ir Jums tuvs cilvēks.
Es dodos klāt pie brēkuļa, saņemos visu savu drosmi, mieru un uzrunāju viņu pietiekami skaļā un nosvērtā balsī. Jā, tas nav viegli, jo, ja godīgi, gribās viņam pateikt, ko riebīgu, bet apzinos, ka tas ir nevietā.
- Cienītais, tūlīt pat beidziet kliegt uz šo sievieti, Jums nav nekādu tiesību to darīt.
- Jā, bet… (un tur birst visādi argumenti, kāpēc viņš auro un pazemo).
- Cienītais, Ja Jūs tūlīt pat nebeigsiet to darīt, es izsaukšu policiju, jo šobrīd Jūs uzvedaties neadekvāti, esat vardarbīgs. Jums nav nekādu tiesību šādi uzvesties, neatkarīgi no iemesla, kāpēc to darāt.
Viņam sāk raustīties uzacs no tādas manas bezkaunības.
Iesaistās vīrietis, kas vienā no kasēm, liek saprast aurotājam, ka viņa uzvedība nav pieņemama.
Pārdevēja atviegloti uzelpo.
Aicinājums visiem.
Nekad neesi vienaldzīgs. Nekad," aicina Elīna

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas