Pēc studentu sūdzībām par grūtajiem eksāmeniem, Ņujorkas universitāte atlaiž profesoru

tautaruna.lv 8.oktobris 2022, 21:30
 
Ekrānuzņēmums
Studenti sūdzas, jo viņu pasniedzējs ir pārāk prasīgs. Viņš uzskata, ka viņiem ir jācenšas vairāk, raksta portāls "Der Spiegel".

Sabiedrībā sāusies diskusija par Ņujorkas Universitātes sadarbības pārtraukšanu ar ķīmijas profesoru Meitlandu Džonsu.

84 gadus vecajam Džonsam ir laba zinātnieka un pasniedzēja reputācija. Gadu desmitiem viņš mācīja studentus vispirms Prinstonā un pēc tam Ņujorkā.

2017. gadā viņš pat tika ievēlēts par vienu no stilīgākajiem Ņujorkas Universitātes profesoriem. Šoruden universitāte beidza sadarbību ar viņu tieši pirms jaunā semestra sākuma.

Saskaņā ar portāla "New York Times" pausto, universitāte šādu lēmumu pieņēma reaģējot uz studentu milzīgo neapmierinātību. 82 no 350 studentiem, kuri studēja ķīmiju pie Džonsa, pavasarī parakstīja petīciju pret viņu. Tajā viņi sūdzējās par profesora izvirzītajām augstajām prasībām. Viņi apsūdzēja viņu par to, ka viņi slikti kārtojuši eksāmenus, un ka dažiem nācies apglabāt sapni par medicīnas studijām viņa dēļ.

Džonss augustā saņēma īsu ziņojumu, kurā teikts, ka viņa mācības "neatbilst standartiem, kurus mēs prasām no mūsu mācībspēkiem". Sadarbība beidzās.

Profesors sūdzībā universitātei rakstīja, ka studenti "bieži ir pārpratuši eksāmenu jautājumus". Viņu atzīmes ir kļuvušas arvien sliktākas, lai gan viņš jau bija pazeminājis eksāmenu grūtības pakāpi.

Problēmu ir saasinājusi pandēmija, norāda profesors. Studenti ne tikai nemācās, bet arī nešķita, ka viņi zina, kā mācīties. Kad universitāte vīrusa krīzes dēļ nevarēja piedāvāt klātienes apmācību, viņš ierakstīja 52 mācību videoklipus. Taču daudzi skolēni acīmredzot neskatījās video un nevarēja atbildēt uz jautājumiem par tiem.

"Es nevēlos atgūt savu darbu, " teica Džonss, drīzumā plānojot doties pensijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas