"Bafija pret vampīriem" aktrise jau 10 gadus sirgst ar nopietnu slimību

tautaruna.lv 8.oktobris 2022, 14:45
 
AP/Scanpix/Leta
Populārā 90. gadu seriāla "Bafija pret vampīriem" aktrise nākusi klajā ar paziņojumu. Viņa jau veselus 10 gadus sirgst ar nopietnu slimību, vēsta "Daily Mail".

Emma Koulfilda, kas seriālā atveidoja Anju, atklājusi savu ilgi glabāto noslēpumu.

Viņai pirms 10 gadiem tika diagnosticēta multiplā skreloze.

Multiplā skleroze jeb izkaisītā skleroze ir autoimūna saslimšana, kas skar galvas un muguras smadzenes, kā rezultātā rodas kustību, redzes un koordinācijas traucējumi.

49 gadus vecā aktrise intervijā "Vanity Fair" atklāj, kā uzzināja par slimību.

"2010. gadā [...] kādu rītu pamostoties man šķita, ka pa sejas kreiso pusi rāpo miljoniem skudru," tādi ir bijuši slimības pirmie simptomi.

Viņa devās pie ārsta. Neirologs izteica pieņēmumus, ka tā, iespējams, ir paralīze, kura radusies stresa dēļ. Aktrise min, ka slimības "uzplaiksnījumi" parādījušies, kad viņai ir bijis liels stress.

Veicot vairākas pārbaudes, ārsti atklāja, ka tā ir nevis stresa izraisīta paralīze, bet gan multiplā skreloze.

Aktrise min, ka sākotnēji negribēja ticēt ārstam. Viņa esot bijusi šokā par dzirdēto."Tas bija sava veida murgs. Izrādās, ka tas bija kaut kas nopietns."

Slimība aktrisei lika paraudzīties uz savu dzīvi no citas puses, viņa nolēma, ka turpmāk lielāko uzsvaru savā dzīvē liks uz personīgo dzīvi un profesionālo izaugsmi, atmetot visas nebūtiskās lietas. Sākotnēji viņai bija grūti sadzīvot ar domu, ka viņai ir multiplā skreloze, taču saprotot, ka slimība nekur nepazudīs, viņa ar to samierinājās. "Es nedzīvošu savu dzīvi tā, it kā man būtu kaut kas briesmīgs. Es darīšu visu, kas man jādara, lai parūpētos par sevi. Bet es nedzīvošu bailēs."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas