Lietuvā piespiedu karantīnas dēļ izceļas haoss

Baiba Puriņa, Ziņu aģentūra LETA 25.marts 2020, 11:39
 
EPA/SCANPIX/LETA
Sociālajās vietnēs ziņo, ka Lietuvā piespiedu karantīnas dēļ izcēlusies panika un starp karantīnā esošajiem cilvēkiem izcēlušies kautiņi, kas rezultējušies ar viena cilvēka saduršanu.

Jau vēstīts, ka Lietuvas atbildīgās iestādes lēma visus cilvēkus, kuri atgriezušies no ārvalstīm, ievietot piepiedu karantīnā. Šī situācija raisījusi nekārtības un pat fiziskus draudus karantīnā esošajiem.

"Pie kā jau pirmajā naktī noveda šis sociālais eksperiments? Vienā no viesnīcām starp šiem izolētajiem cilvēkiem sākās kautiņi. Viens cilvēks tika SADURTS ar nazi.... Lūk tā. Man ir ļoti žēl to normālo cilvēku, kuriem pašlaik šis viss jāizcieš.Kautiņš, kurā tika pielietos arī nazis, notika starp diviem lietuviešiem, kuri atgriezušies no Īrijas. Viesnīcu īpašnieki stāsta, ka daļa no ielidojušo knapi pastāvējuši uz kājām, bijuši agresīvi. Policija 24/7 sargā šīs viesnīcas, lai neviens neaizmūk," sociālajā vietnē Twitter informē lietuvieties Paulius Jakelis.

Viņš norāda, ka process notiek centralizēti, cilvēki ar autobusiem tiekot vesti uz konkrētu viesnīcu vai hoteli. Nevienam nekas netiekot jautāts vai paskaidrots. Lietuvietis norāda, ka viss notiekot ļoti haotiski un cilvēkiem netiek dalītas maskas vai respiratori: "Ja esi atlidojis vesels, ļoti reāli, ka pēc šī sociālā eksperimenta tiešām tiksi pie Covid-19."

"Cilvēki tiek izmitināti istabās pa 2 - 6 cilvēkiem. Kopā ar nepazīstamiem cilvēkiem. Atlidojuši jau pālī, runā un uzvedas agresīvi. Tajās viesnīcās/hoteļos notiek pilnīgs haoss. Cilvēki neapmierināti, agresīvi, nikni, ka ir ievietoti sava veida cietumā, " teikts ierakstos.

Par situāciju Lietuvā sociālajos tīklos izteikušies arī Latvijas iedzīvotāji, kuru viedoklis par patriēto iedzīvotāju izolāciju gan dalās. Lai gan Latvijā izvēlētā metode ļaut iedzīvotājiem pašizolēties mājās šķiet humānāka, bažas radot atbraukušo iedzīvotāju neapzinīgums un bravūra.

Jau vēstīts, ka Lietuvā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši jau trīs cilvēki, savukārt inficēto skaits pieaudzis līdz 255, paziņoja amatpersonas.

Trešdien kļuva zināms par vēl diviem mirušajiem, līdz ar to kopējais mirušo skaits pieaudzis līdz trim. Visi trīs bijuši Ukmerģes slimnīcas pacienti.

Lietuvas Veselības ministrija informēja, ka otrā ar Covid-19 mirusī ir 90 gadus veca sieviete, kas 16.martā izrakstīta no Ukmerģes slimnīcas, bet pirmdien, 23.martā, nogādāta Viļņas Universitātes Santaras klīnikā, jo viņai bijis drudzis un vispārējs vājums. Sievietei konstatēts koronavīruss, un viņa ievietota intensīvās terapijas palātā, kur mirusi.

Savukārt Nacionālā veselības centra Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene ziņu aģentūrai BNS apstiprināja, ka ar Covid-19 miris vēl trešais cilvēks.

Līdz ar to, salīdzinot ar otrdienas pēcpusdienu, inficējušos skaits palielinājies par 52.

Kopš jaunā koronavīrusa izplatīšanās sākuma Lietuvā veikta 3471 pārbaude, lai noskaidrotu inficēšanos ar šo vīrusu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas