Gundars Āboliņš parāda, kā mājās uztaisīt sejas masku

Rita Lazda 25.marts 2020, 18:17
 
Ekrānšāviņš no facebook
Laikā, kad noteikti liela daļa sabiedrības vēl meklē, kur iegādāties sejas aizsargmaskas un roku dezinfekcijas līdzekļus, Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš parādījis, cik vienkārši šādu aizsargmasku var pagatavot mājās.
"Paldies par ideju vecajam vīram no Tēriņu ielas!" tā foto, kuros redzams ar aizsargmasku raksta aktieris. Kā redzams publicētajos kadros, tad šis aizsarglīdzklis tapis vien no divām lietām- brillēm un caurspīdīgas plastikāta dokumentu mapes, kas uz tām uzvērta. Citi smej, ka nav nepieciešams pat 3D printeris, lai radītu unikālu masku.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka epidemiologiem negūstot informāciju par piecu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, speciālisti atzinuši, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis uzsver, ka Latvija jau ir ieviesusi pasākumus, kurus jāievieš, ja parādās gadījumi ar neskaidru izcelsmi. "Pacientu skaits pieaug vienmērīgi, kas liecina, ka pagaidām pasākumi iedarbojas. Stratēģijai nav jāmainās. Testēšana un izmeklēšana kombinācijā ar pamatīgu distancēšanos," sociālajā tīklā "Twitter" skaidro speciālists.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina SPKC apkopotā informācija.

Kā ziņots, iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas