Absurds! Priekuļu pusē 12 gadus vecs zēns paliek autobusa pieturā 5 eiro banknotes dēļ

tautaruna.lv 10.janvāris 2019, 14:28
 
F64
Priekuļu novada Liepās kāds 12 gadus vecs zēns atstāts autobusa pieturā, jo vadītājs atteicies pieņemt bojātu piecu eiro banknoti, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Zēna vecmamma Anita Priekuļu novada Liepā dzīvo kopā ar mazdēlu, jo palīdz dēlam bērna audzināšanā. Gada izskaņā apglabājusi savu vīru, un abi ar mazdēlu no lauku mājas Cēsu pusē atbraukuši uz Liepu, taču Anita sapratusi, ka aizmirsusi pati savas zāles un tika sarunāts, ka mazdēls aizbrauks tām pakaļ.


Anita iedevusi mazdēlam savu tā brīža vienīgo piecu eiro banknoti, un viņš gājis uz tuvāko pieturu. “Vēlāk viņš zvana un saka, ka viņu nepaņēma autobusā, šoferim nepatika “piecītis”, kaut kas esot līmēts,” turpināja Anita. Mazdēls, palicis viens pats pieturā, esot nolēmis, ka apmēram 10 km garo ceļa posmu mēros kājām vai “nostopēs” kādu automašīnu. “Labi, ka viņš man piezvanīja, ka viņu nepaņēma, viņš jau bija gatavs ar kājām rikšot, jo omei jau zāles vajag,” sacīja Anita.

Anita konkrēto “piecīti” ir saglabājusi, un devās uz vietējo veikalu, lai to pārbaudītu, naudas pārbaudes ierīce to atzina par derīgu. Anita zvanījusi arī pašam pārvadātājam SIA “VTU Valmiera”, un atzina, ka sarunas laikā nespēja valdīt emocijas.

Pasažieru pārvadātāja SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš ir iepazinies ar autobusa vadītāja iesniegumu. “Autovadītāji katru reizi nodod inkasatoram naudu, un, ja inkasators to neņem pretī, tad šoferim jāmaksā no savas kabatas, to autobusa vadītājs negribēja darīt,” norādīja Oskars Spurdziņš, kurš uzsvēra, ka pasažierus nedrīkst vest bez biļetes.


Priekšsēdētājs nesteidza aizstāvēt šoferi, bet norādīja, ka taisnība esot kaut kur pa vidu, vadītājiem arī neesot aparāta, lai pārbaudītu naudas banknotes. “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs atvainojās neuzņemtā pasažiera radiniekiem un solīja pārrunāt šo gadījumu ne tikai ar konkrēto autobusa vadītāju, bet arī visiem pārējiem uzņēmuma darbiniekiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas