Ķengaragā ar atklātu liesmu deg dzīvoklis; pāri nepaliek pilnīgi nekas

tautaruna.lv 10.janvāris 2019, 13:29
 
Ekrānšāviņš no video
Šonedēļ uguns liesmas izpostījušas kādu dzīvokli Ķengaragā. Ugunsgrēku izdevies likvidēt, taču tas nodarījis pamatīgu skādi, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Vēl pirms operatīvo dienestu ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējušies 15 cilvēki. Vēl 19 iedzīvotājiem piedūmotās telpas izdevies pamest tikai ar ugunsdzēsēju palīdzību. Cits no briesmām izmucis pats, citus ar elpošanas maskām izglābuši ugunsdzēsēji, bet dažiem nācies mitekļus pamest, izkāpjot caur logu pa ugunsdzēsēju trepēm.

Lai arī ugunsnelaimes izcelšanās iemeslu noskaidrošana uzticēta Valsts policijai, vietējie lēš, ka notikušajā vainojams pats dzīvokļa iemītnieks. To apstiprina arī kādas kundzes stāsts. Viņa viena no pirmajām pamanījusi notiekošo.

“Kāpu pa trepēm un sajutu dūmus…Un viņš guļ, mums tur trešajā stāvā ir soliņš, viņš guļ pie tā soliņa zemē, pilnīgi nekāds. Es vaicāju, kas noticis, bet viņš saka, ka tur dūmi. Paskatījos, tur dūmi, smaka. Es uzreiz zvanīju policijai… Viņiem par elektrību ir 6000 eiro liels parāds. Viņi tur kā kurmji, bez gaismas dzīvo. Un viņš tur visu laiku pīpē un dzer,” stāsta mājas iedzīvotāja Lidija.

Apkārtējo centieni vēl ko glābt nav paglābuši nelielo mitekli, un liesmas to pilnībā izpostījušas.

Ugunsdzēsēji fiksējuši, ka liesmas kopā plosījušās 35 kvadrātmetru platībā. Tā kā ugunsgrēka likvidēšanas laikā izlietais ūdens sabojājis ne vienu vien mitekli, pēc notikušā vairāki mājas iedzīvotāji izmitināti pašvaldības mitekļos.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas