Izskan dažādas par masveida putnu bojāeju Aizkrauklē; iedzīvotāji dzīvo raizēs

tautaruna.lv 29.oktobris 2018, 12:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Pie dīķa Aizkrauklē, kur ierīkota strūklaka, regulāri redzami miruši baloži, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Ap dīķi ierīkots gājēju ceļš, pa kuru ir iespēja pastaigāties, taču iedzīvotāji tur pastaigājas nelabprāt, jo gan pieaugušajiem, gan bērniem ir jānoskatās uz mirušajiem baložiem.

Vietējiem versijas par putnu nāvi ir dažādas. Daļa uzskata, ka, iespējams, putni ir sabaroti ar tiem nepiemērotu pārtiku, citi uzskata, ka pastāv iespēja, ka problēma ir dīķa ūdens kvalitātē.

Tāpat iedzīvotāji nav apmierināti ar faktu, ka putnu mirstīgās atliekas netiek savāktas. Ap dīķi ierīkots gājēju ceļš, pa kuru ir iespēja pastaigāties, taču iedzīvotāji tur pastaigājas nelabprāt, jo gan pieaugušajiem, gan bērniem ir jānoskatās uz mirušajiem baložiem. Putni novēroti ūdenī, kā arī uz gājēju ceļa.

Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Einārs Zēbergs informē, ka blakus dīķim atrodas mūzikas skola. Baložu kolonija iemitinājusies ēkas bēniņos, tur atrodoties ap 100 putnu. “Baložu kolonijās bieži vien parādās beigti putni,” izsakās priekšsēdētāja vietnieks.

Lai noskaidrotu, vai pie putnu mirstības vainojama ūdens kvalitāte, pašvaldība pasūtījusi ūdens kvalitātes analīzes. Rezultāti būšot zināmi tuvākajā laikā. Pēc tam tie tikšot paziņoti arī iedzīvotājiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas